Mini-symposium 'Ondernemen' bij Enza Zaden

25/09/2008 09:03

Enza Zaden

Vandaag vindt bij Enza Zaden in Enkhuizen een mini-symposium plaats ter ere van de verschijning van het jubileumboek over Enza Zaden, getiteld 'Het avontuur dat Enza Zaden heet'. De heer G. Zalm zal het eerste boek tijdens dit feestelijke evenement overhandigen aan de heer Piet Mazereeuw, voorzitter van de Raad van Commissarissen en voormalig algemeen directeur van het bedrijf. Tevens wordt stilgestaan bij het feit dat Enza Zaden dit jaar zeventig jaar bestaat.

Het symposium heeft het thema 'De kunst van het ondernemen' meegekregen. Verschillende sprekers uit het vak, onder wie de heer E. Veltkamp, voormalig directeur R? Unilever, en de heer D.C.A. Oosthoek, afdelingsdirecteur Akker- en Tuinbouw bij Rabobank Nederland, zullen acte de présence geven met een presentatie omtrent dit thema.

Het symposium zal onder andere worden bijgewoond door mensen uit het vak, klanten van Enza Zaden, pers en overheidsinstellingen. Ook de medewerkers zijn bij een belangrijk deel van dit evenement aanwezig.

Enza Zaden is zeventig jaar geleden opgericht door de heer Jacob Mazereeuw onder de naam 'De Enkhuizer Zaadwinkel', later 'De Enkhuizer Zaadhandel'. Twintig jaar later trad ook zijn zoon Piet in dienst, die de stap zette ook groentewassen te veredelen. Enza Zaden is nog steeds een onafhankelijk bedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot een gezonde, internationale onderneming met meer dan duizend werknemers.





http://www.enzazaden.nl