Ingezonden persbericht


Daimler vertrouwt Fujitsu Siemens Computers het beheer van het Europese Data Center toe

Wereldwijde Managed Services voor 5.000 servers en 1.500 databases garanderen toekomstige hardware- en software-integratie

Maarssen, 25 september 2008 - Daimler AG heeft het totale beheer van zijn Europese Data Center (EDC) toevertrouwd aan Fujitsu Siemens Computers. De toonaangevende Europese IT-leverancier zal de komende drie jaar verantwoordelijk zijn voor het wereldwijde beheer van ruim 5.000 servers en 1.500 databases binnen Daimler AG. Met de keuze voor Fujitsu Siemens Computers wil Daimler een substantiële kostenbesparing realiseren, evenals een transparante IT-infrastructuur en verdere optimalisatie van de EDC-services.

Het EDC voorziet wereldwijd alle Daimler Group-bedrijven van een uitgebreide range van IT-services, zoals serverbeheer en integratie van nieuwe hardware, databases en applicaties. In het verleden heeft Daimler daarbij op onderdelen gebruik gemaakt van verschillende externe service providers. Met de keuze voor Fujitsu Siemens Computers heeft Daimler er nu voor gekozen het totale beheer bij één partner neer te leggen om zo verdere kostenbesparingen te realiseren en de kwaliteit van de EDC-dienstverlening te verhogen.

Door de combinatie van on-site services en offshoring in Stuttgart en Bangalore (India) kan Daimler significante besparingen realiseren. De dienstverlening zal voortaan gebaseerd zijn op ITIL-standaarden, waarbij eenduidig gedefinieerde SLA's een hoge beschikbaarheid, beveiliging en betrouwbaarheid garanderen.

Voor het beheer en onderhoud van het EDC biedt Fujitsu Siemens Computers een innovatief service-model waardoor Daimler tal van zaken continu kan monitoren op kosten, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Met name de expertise van Fujitsu Siemens Computers op het gebied van grote wereldwijde IT-projecten zal een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteitsverbetering en verdere ontwikkelingen van de EDC-dienstverlening, zo verwacht Daimler.

Richard Schlauri, Executive Vice-President Infrastructure Services van Fujitsu Siemens Computers: "Dit contract is een duidelijk bewijs van vertrouwen in onze Managed Data Center competenties. Daarnaast is het voor ons een grote stap voorwaarts als toonaangevende IT-leverancier van een complete lijn producten en diensten waarmee wij voor onze klanten extreem hoog-beschikbare infrastructuren en bijbehorende beheeromgevingen realiseren."

Het contract tussen Daimler en Fujitsu Siemens Computers voorziet verder onder meer in het onderhoud van de complexe software-omgevingen, het uitbouwen en invoeren van technische en procesgerelateerde service orderinformatie in een kennisdatabase. Dit laatste behelst onder andere de verwerking van foutmeldingen door middel van een ticket management systeem, waarbij pro-actieve monitoring en reporting Daimler ondersteunt bij het voorkomen van infrastructurele fouten.


- Einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese IT-fabrikant en de marktleider in Duitsland. Met zijn strategische nadruk op innovatieve mobiliteit en producten, diensten en oplossingen voor dynamische datacenters, levert het bedrijf een uniek assortiment van producten en diensten, van notebooks en desktops tot servers en oplossingen en diensten voor de IT-infrastructuur. Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Zijn dienstendivisie is in 170 landen actief. Het bedrijf doet zijn voordeel met de globale samenwerking en het innovatievermogen van zijn twee aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG. De nadruk ligt op de specifieke vereisten van de klanten, van grote tot kleine of middelgrote ondernemingen of privégebruikers. Fujitsu Siemens Computers is lid van het United Nations Global Compact Initiative.

Voor meer informatie over sociaal verantwoord ondernemen, bezoekt u: <:blocked::http:/>www.fujitsu-siemens.nl. Hier vindt u ook ons videoplatform met nieuws en achtergrondinformatie. Voor beeldmateriaal bezoekt u de fotoserver: <:http:>http://www.fsc-mediaserver.com/fsc-photoserver.

PR-contactpersonen:

Christiene Bouwens

Manager Marketing Communicatie

Tel : +31 (0)346 - 598 794 / +31 (0)6-533 86 091

Telefax: +31 (0)346-550152

E-mail : <:blocked::mailto:christiene.bouwens>christiene.bouwens@fujitsu-siemens.com

Marenthe de Nijs

PRima!

Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Telefax: +31 (0)172-479607

E-mail: <:blocked::mailto:marenthe>marenthe@primacommunicatie.nl