Time : 09:34:13
Date : 25 September 2008
Sender Name: Air Lines bvba

Nederlands leren in kleine dosissen

Heeft u of hebben enkele van uw medewerkers onlangs een cursus Nederlands gevolg en wilt u die kennis onderhouden? Dan is er nu een gebruiksvriendelijke oplossing: 10minutennl, een onderhoudscursus Nederlands via e-mail.

Het principe van 10minutennl is eenvoudig. Elke werkdag krijgt de 'cursist' een korte Nederlandse tekst van 100 à 110 woorden toegestuurd. Onderaan de tekst worden de belangrijkste woorden en uitdrukkingen in het Frans vertaald en ook gebruikt in enkele voorbeeldzinnen. Tegelijk wordt ook een MP3-bestand toegestuurd waarop de tekst te beluisteren is.

Het doel van 10minutennl is de kennis van het Nederlands te onderhouden en uit te breiden en de woordenschat te vergroten. De cursus is dus vooral geschikt voor Franstaligen die al een basiskennis Nederlands hebben.

Extra aantrekkelijk is dat men 10minutennl op elk moment kan starten. Het is geen cursus met een begin of einde. De teksten behandelen een brede waaier van onderwerpen en gebruiken courante woorden en uitdrukkingen. De nadruk daarbij ligt op herhaling. Bepaalde woorden en uitdrukkingen worden binnen eenzelfde week verschillende keren herhaald. Ook wordt een keer per week een grammaticale regel nog eens kort besproken. Aan het einde van de week volgt er een korte test zodat de cursisten kunnen controleren wat ze die week hebben geleerd.

"Uit mijn ervaring als lesgever Nederlands heb ik geleerd dat vele Franstaligen Nederlands willen leren, maar dat er geen gestructureerde methode bestaat om die kennis na de cursus te onderhouden," zegt initiatiefnemer Marc Van de Velde. "10minutennl komt aan deze behoefte tegemoet. Een extra voordeel is dat deze methode, de naam zegt het, slechts een 10-tal minuten per dag in beslag neemt."

10minutennl kost 99 euro per maand (excl. BTW), of minder dan 5 euro per dag, voor een onbeperkt aantal deelnemers binnen eenzelfde bedrijf of organisatie. Wie nu inschrijft, krijgt de cursus nog tot eind september gratis toegestuurd en kan dan beslissen ermee door te gaan of niet.

Voor alle inlichtingen en ook voor voorbeelden van lessen kunt u terecht op www.10minutennl.be

Marc Van de Velde is tekstschrijver en lesgever Nederlands. Voor alle vragen en informatie kunt u hem bellen op 0495 79 09 80.

Air Lines bvba
Erasme Ruelensvest 139
3000 Leuven
mc.vandevelde@telenet.be

URL: http://www.10minutennl.be

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL