Gemeente Delft

Delft wint titel 'Sportgemeente van het jaar 2008'

De gemeente Delft wint de strijd om de titel Sportgemeente van het jaar 2008 in de categorie middelgrote steden. Sportwethouder Dick Rensen ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Jos Som en Tom Egberts. Dick Rensen: Dit is de waardering voor jarenlang investeren in de lokale sport. We gebruiken de geldprijs van 1.500 euro voor de organisatie van een activiteit om alle sportvrijwilligers te bedanken voor hun inzet.

De gemeente Delft wint de titel, omdat Delft het sportbeleid verbreedt met bewegen en bewegingsonderwijs en spelen in de buurt. Delft stimuleert de oprichting van schoolsport en buurtsportverenigingen. Het sportbeleid is dichtbij de mensen in de wijk en richt zich op de volle breedte van de Delftse samenleving. Jong en oud, mensen met en zonder beperking, autochtoon en allochtoon, en laag en hoog opgeleide Delftenaren voelen zich aangesproken en kunnen hierdoor meedoen.

Naast Delft was Venlo genomineerd in de categorie steden van 40.000 tot 100.000 inwoners. De verkiezing van de Sportgemeente van het Jaar werd voor de derde keer georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het thema van de verkiezing van dit jaar was Sport dichtbij', laagdrempelig sport- en beweegaanbod op buurt- of wijkniveau.

Noot voor de redactie (