Ingezonden persbericht


Assen, 23 september 2008

P E R S B E R I C H T

Univé is beste agrarische verzekeraar van Nederland

Hoge scores op kwaliteitsonderzoek Agrimedia

Assen - Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau AgriDirect en agrarische uitgever Agrimedia is Univé als beste agrarische verzekeraar naar voren gekomen. Het onderzoek, dat gehouden werd onder ruim 2.000 veehouders, leverde Univé het rapportcijfer 7.4 op. Univé scoort met name hoog op service, kennis van de sector, duidelijkheid en prijs.

Univé heeft van oudsher een sterke binding met de agrarische sector. Eind 19e eeuw bundelden boeren hun krachten om de toenmalige landbouwcrisis het hoofd te bieden. Overal in het land werden onderlinge waarborgmaatschappijen opgericht. Landbouw wordt beschouwd als een apart specialisme binnen Univé en vraagt daarom om een speciale benadering. De adviseurs die in deze sector werkzaam zijn, hebben dan ook een agrarische achtergrond.

Alexander Garschagen, directeur MKB: "We zijn er trots op zijn dat onze agrarische klanten zo tevreden over ons zijn. Het is een mooi resultaat. We zijn er extra blij mee omdat onze klanten ons zo hoog waarderen op criteria waar we ons continu voor inzetten: geld waard, persoonlijk, dichtbij en kennis van de agrarische markt."

Onderzoeksresultaten
De uitslag van het onderzoek wordt eind september gepubliceerd in een speciale uitgave van het blad V-focus. In deze editie zijn tevens interviews opgenomen met de best scorende verzekeringsmaatschappijen. Voor Univé komt de heer Cor Ensing, algemeen directeur van Univé Drenthe Overijssel aan het woord.

Kijk voor meer informatie over de agrarische verzekeringen van Univé op http://www.unive.nl/agrarischeverzekeringen.