Ingezonden persbericht


Viadeo omarmt Google OpenSocial

Amsterdam, 25 september 2008 Viadeo, een van de grootste sociale netwerken voor zakelijk gebruik ter wereld, gaat ontwikkelaars en gebruikers sterker aan zich binden door het omarmen van het OpenSocial-platform van Google. OpenSocial bestaat uit een aantal API s (Application Programming Interfaces) waarmee gebruikers sociale-webapplicaties kunnen ontwikkelen. Viadeo maakte dit bekend op de Google Developer Day in Parijs op 18 september 2008.

Google Developer Day 2008 bestond uit een aantal congressen voor ontwikkelaars, verspreid over meer dan 12 locaties wereldwijd. Het evenement heeft als doelstelling ontwikkelaars samen te brengen om ze bekend te maken met Google Developer-producten. Tijdens het eendaagse event konden bezoekers seminars en codelabs bijwonen over webtechnologie, waaronder Google Maps, OpenSocial, Android, Gears en Google Web Toolkit. Viadeo was op een aantal Europese locaties van de Google Developer Day prominent aanwezig onder andere in Londen, Parijs, Madrid en Milaan. Het bedrijf liet zien hoe het de OpenSocial-technologie gebruikt. De ontwikkeling van de Viadeo-specificatie is gebeurd in samenwerking met Google-ontwikkelaars.

OpenSocial werd in november 2007 gelanceerd en biedt een aantal API s die ontwikkelaars in staat stellen om applicaties te bouwen. Tot deze applicaties behoren interactieve communityfuncties voor websites, webapplicaties en online communities. Viadeo is, net als zijn Chinese dochteronderneming Tianji, vanaf het begin uiterst betrokken bij het project en werkt nauw samen met de Google-ontwikkelteams.

De adoptie van OpenSocial benadrukt onze strategie: het openstellen van de internetomgeving. Viadeo heeft alle registers opengetrokken voor dit project. In de nabije toekomst zullen we samen met Google een OpenSocial Hackathon organiseren in Casablanca, in Marokko , zegt Ariel Messas, Vice-President Engineering van Viadeo. We groeien doordat we diensten ontwikkelen die aan de verwachtingen van onze klanten voldoen. Daarom implementeren we graag nieuwe tools die onze gebruikers de mogelijkheid bieden om hun sociale-netwerkomgeving en zakelijke relaties te optimaliseren.

We zijn erg verheugd dat Viadeo deelneemt aan dit project , zegt Eric Tholome, Product Manager bij Google. De Europese ontwikkelaars en gebruikers zullen erg content zijn met dit initiatief. OpenSocial draait om het verbeteren en socialer maken van het internet. We zien uit naar het succes dat de implementatie bij Viadeo ongetwijfeld met zich mee zal brengen.

Ontwikkelaars kunnen OpenSocial-applicaties maken voor Viadeo of andere sites. Eenmaal gevalideerd door Viadeo, kunnen Viadeo-leden ze installeren op hun dashboard. Dezelfde applicaties draaien ook op andere websites die OpenSocial ondersteunen. Applicaties die zijn ontwikkeld op dit platform, hebben daarmee een veel groter bereik. Ontwikkelaars profiteren van de virale werking van het gebruik binnen het Viadeo-netwerk in Europa. Daarnaast profiteren Viadeo-gebruikers van nieuwe applicaties en maken ze hun dashboard nog persoonlijker.

# # #

Over Viadeo
Viadeo is een van de grootste zakelijke sociale netwerken ter wereld en heeft wereldwijd vier miljoen leden. Zij gebruiken Viadeo om online in contact te komen met (potentiële) klanten, leveranciers, businesspartners, werkgevers en werknemers in de gehele wereld. Viadeo is in 2003 opgericht als privénetwerk van 200 ondernemers. Zij waren, en zijn nog steeds van mening dat het online delen van businesskennis en oplossingen voor dagelijkse problemen grote voordelen kan opleveren. In december 2004 werd het netwerk publiekelijk toegankelijk. Het telt nu wereldwijd vier miljoen gebruikers en meer dan twee miljoen gebruikers in China dankzij zijn strategische partnership met het grootste Chinese netwerk voor professionals. Leden kunnen hun profiel aanmaken in het Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits, Portugees, Italiaans en Chinees.

Ingezonden persbericht