Ingezonden persbericht



P E R S B E R I C H T

Gorinchem, 25 september 2008

Bio kopen beloond met fraaie keukenhulpen

Wie dit najaar biologische producten koopt, haalt niet alleen smakelijke en gezonde spullen in huis, maar ook een serie fraaie, semiprofessionele keukenhulpen. De Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw, waarin overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisatie de consument lekker maken voor biologische producten, organiseert daarvoor een spaaractie.

Veel consumenten, zo'n twee op de drie, kopen wel eens een biologisch product. Om hen te verleiden ook eens wat andere producten uit het schap te halen, is een aantrekkelijke spaaractie opgezet op basis van de EKO-merkjes die op vrijwel alle biologische producten staan. Met 10 EKO-merkjes spaart men al een zesteur (citroenschaver) met een winkelwaarde van 12,95 en met 16 merkjes een bolletjesgarde met een winkelwaarde van 24,95. Andere keukenhulpjes: een pizzasnijder voor 24 merkjes (winkelwaarde 20,95) of een kaasschaaf voor 29 merkjes (winkelwaarde 24,95). EKO-merkjes staan op vrijwel alle biologische producten als garantie dat het product ook echt biologisch is geproduceerd volgens richtlijnen van de overheid. Dus geteeld of gekweekt met veel liefde en aandacht van de boer, en verder puur natuur zonder kunstmatige hulpstoffen. De spelregels en andere informatie staan op de website www.proefdeaandacht.nl. Alle keukenhulpen zijn van roestvrij staal en van uitstekende kwaliteit. De actie geldt voor aankopen die worden gedaan in supermarkt of speciaalzaak. De actie sluit op 15 december 2008.

Win de Brugman keuken
Als men EKO-merkjes spaart van minstens tien verschillende biologische producten (aan te tonen met kassabonnen) maakt de spaarder bovendien kans op een fraaie Brugman keuken ter waarde van 7.500. Wat moet men daarvoor doen? Vertel waarom een eigen recept met biologische ingrediënten het allerlekkerst is. De vijf leukste inzendingen mogen dat in de kookstudio komen bewijzen voor het oog van een vakkundige jury. Voor de beste prestatie is vervolgens de Brugman keuken!

Voor de redactie:
Meer informatie: André Brouwer (Task Force MBL), 06-22198089, info@andrebrouwer.nl


---- --