Time : 10:29:13
Date : 25 September 2008
Sender Name: Vitalsys

Vitaltronics ontwikkelt haar eerste product: Zenio - persoonlijkveiligheidssysteem

De zenio is het eerste product van de firma Vitaltronics. Het is een persoonlijk veiligheidssysteem uitgerust met een valdetector en een functieknop. Naast een erg mooie vormgeving, is de Zenio ook op technisch vlak uitmuntend. Het toestel kan verschillende valtypes detecteren (voorwaarste val, zijdelingse val, val uit een bed, val uit een stoel,...) en beschikt over moderne bluetooth communicatiemiddellen waardoor verbinding met mobiele netwerken en gsm's heel eenvoudig wordt.

Eenvoudig in gebruik
Gebruiksvriendelijkheid is een kenmerk waar de Zenio in uitblinkt. Dit product is erg compact en er zijn slechts enkele handelingen nodig om het in werking te stellen. De zenio kan discreet gedragen worden rond de hals en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De gebruiker kan het alarm ook manueel aan- en afzetten.

Ontwikkeling van het toestel
De zenio producten zijn ontwikkeld door Verhaert in samenwerking met toonaangevende onderzoeksinstellingen waaronder de universiteit Antwerpen. De ontwikkeling van de valdetectie duurde negen jaar en is uitgebreid getest door verschillende onafhankelijke instituten voor dit werd ingebouw in de zenio. De valdetectie maakt ook gebruik van gelijkaardige sensoren diewordt gebruikt bij de positionering van satelieten in de ruimtevaart. Daarom staat de zenio voor topkwaliteit op het gebied van monitoring van oudere mensen en meer specifiek de valdetectie.

Kleuren
Momenteel is de zenio leverbaar in één enkele kleur (zandbruin) maar weldra zal de patiënt kunnen kiezen uit een heel kleurpalet. Op die manier kan het toestel gekozen kunnen worden dat het best bij hem past.

Specificaties

Enkele specificaties van het Zenio product:
Functionele kenmerken

Functieknop
Valdetectie
Alarm: auditief en visueel signaal (buzzer en status LED)+ sms boodschap naar hulpverlener
Bluetooth activiteit LED (indien in gebruik)
Batterij status LED (indie het toestel aan het opladen is) 2 programeerbare noodnummers
Communicatie bluetooth klasse 2.0 DUN/SPP protocollen Geîntegreerde batterij lader
Firmware upgrade mogelijk via Bluetooth (enkel in combinatie

Valtypes: voorwaartsval, zijdelingse val, achterwaarts val, uitglijden en vallen tegen muur, val vanuit bed, val vanuit stoel, uitglijden van uit stoel,...

Geen alarm bij: rollen in bed, struikelen zonder vallen, lopen, springen, zacht zitten, hard zitten, opstaan uit stoel, (snel) gaan liggen,...

Gebruiksgemak
Eenvoudig te bedienen
Aan/uitknop
Eén knop voor activatie en desactivatie
Feedback alarm: geluid signaal en LED
Configuratieknop voor koppeling en firmware upgrade instellingen Extra gebruiksvriendelijkheid
Eén model voor iedereen
Discrete halsketting voor zowel man als vrouw
Technische autonomie van 1 week in standby
Compacte afmetingen

Over Vitaltronics

Wat is Vitaltronics?
Vitaltronics is een bedrijf dat werd opgestart door Vitalsys en technologie innovator Verhaert. Samen met Verhaert wil Vitalsys innovatieve telegeneeskunde oplossingen naar de markt brengen. Vitalsys had in het verleden al eens prototypes ontwikkeld in samenwerking met partners als Cetic en Verhaert.Maar omdat de markt voor telegeneeskunde toestellen de laatste jaren aanzienlijk is gegroeid, was de beste manier om prototypes en toestellen te ontwikkelen een bedrijf als Vitaltronics op te starten. Dit bedrijf focust zich dan op de marketing en de productie van deze medische toestellen en heeft bovendien een valoriserende functie voor universiteiten en onderzoekscentra.
Vitaltronics definieert de vereiste functionaliteiten van de toestellen. Het technisch design, de levering en de productie laat ze over aan bedrijven als Flextronics of Connectronics.

De missie van Vitaltronics
Vitaltronics heeft als missie om de levenskwaliteit van patienten in hun thuisomgeving te verbeteren als leverancier van persoonlijke gezondheidsmonitoren met een mooi design die toegankelijk zijn voor iedereen en erg eenvoudig in gebruik zijn.
Vitaltronics is gevestigd in Gosselies (nabij Brussel zuid Luchthaven).

Eindgebruikers van Vitaltronics
Vitaltronics richt zich vooral op twee soorten patiënten:
* Senioren tussen 55 en 65 jaar

* Patiënten die lijden aan een chronische ziekte als hartfalen, infarcten, diabetes, brochitis, overgewicht,...

Meer informatie kan u bekomen bij
Luc De Myttenaere
Managing Director Vitaltronics
Rue des frères Wright 29/4
6041 Gosselies
Tel: +32 71 490 770
Mob: +32 473 811 127
luc.demyttenaere@vitaltronics.be

http://www.vitaltronics.be
http://www.vitalsys.be