Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DreamTeam Companies en Avita gaan fuseren

Krachtenbundeling is goed nieuws voor leven- en pensioenbranche

Haren, 25 september 2008 - Afgelopen week knalden bij DreamTeam Companies en Avita de champagnekurken. Per 1 januari 2009 gaan de beide dienstverleners samen verder onder één naam. En dat is goed nieuws voor de leven- en pensioenbranche. Want deze fusie betekent dat de branche een beroep kan doen op een nog bredere capaciteit aan menskracht en know-how bij innovatie- en veranderingsprocessen.

De samenvoeging van DreamTeam Companies en Avita lijkt geen erg lastige klus te worden. De overeenkomsten tussen beide ondernemingen zijn opvallend groot. Beide zijn gestart in de jaren 90, beide zijn dienstverleners gericht op de leven- en pensioenbranche en bieden gelijksoortige services met een hoog kwaliteitsgehalte. Dat betekent dat de fusie vooral een optelsom wordt van kennis en kunde, en dat leidt zoals bekend tot betere oplossingen.

Dat de leven- en pensioenbranche veel behoefte heeft aan branchespecifieke dienstverleners is het afgelopen decennium wel gebleken. Twee oorzaken jagen de vraag naar gespecialiseerde ondersteuning aan. De niet-aflatende ijver van de wetgevers dwingt pensioenfondsen en verzekeraars tot voortdurende aanpassingen. En ook de snelle ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening leiden tot een continue race om up-to-date en klantgericht te blijven. Het logische gevolg is dat veranderingsprocessen bij de meeste bedrijven in deze branche het dagelijks beeld bepalen. Processen waarvoor de eigen organisatie meestal niet afdoende is toegerust en waarbij dus de hulp van deskundige dienstverleners dringend vereist is.

De nieuwe onderneming, die vanaf 1 januari 2009 onder de naam DreamTeam Companies verder gaat, heeft 50 hooggekwalificeerde consultants in dienst en biedt een breed scala diensten op het gebied van procesmanagement, actuariële en verzekeringstechniek, ICT, productontwikkeling, pensioenjuridische diensten, administratieve organisatie, financiële rapportage en controle. Naast de eigen consultants kan DreamTeam Companies putten uit een groot arsenaal freelancers en inhuurkrachten op verschillende niveaus.

Noot voor de redactie,