Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Industrie in Noordzeekanaalgebied bundelt krachten

Industriële bedrijven in het Noordzeekanaalgebied gaan samenwerken op het gebied van onder meer veiligheid, Arbo en milieu. Dit wordt mogelijk gemaakt door de oprichting van de 'Industriekring2.0'. Tijdens een feestelijke en informatieve bijeenkomst bij het Amsterdamse Afval Energie Bedrijf kwamen de deelnemende bedrijven bij elkaar om de belangrijkste onderwerpen op een rijtje te zetten en het jaarprogramma vast te stellen. Het komende jaar moet het platform uitgroeien tot een ontmoetingsplaats en medium voor het uitwisselen van kennis en ervaring.

Bij de lancering hebben ruim 20 bedrijven en organisaties zich aan het initiatief gecommitteerd, zoals NUON, Forbo, Solvay Farma, Cargill en Corus. Gezamenlijk bieden deze bedrijven werk aan meer dan 30.000 mensen. Het Noordzeekanaalgebied geldt als één van de vijf grote industriële concentraties in Nederland. Naast leden van ORAM zullen ook leden van De Noordzeekanaal Alliantie DNA, het samenwerkingsverband van ORAM en Fed IJmond, OZ uit de Zaanstreek en Veban uit Amsterdam Noord, in het platform participeren. Het platform streeft het komende jaar een forse groei na, zowel in het aantal deelnemende bedrijven als in kennisopbouw en informatie-uitwisseling.

Voorafgaand aan de lancering van de Industriekring2.0 is bij de bedrijven in kaart gebracht waar de accenten moeten liggen. Hieruit werd duidelijk dat de focus breder zou moeten zijn dan uitsluitend 'veiligheid'. Ook milieu komt bijvoorbeeld op de agenda. Verder bleek er een brede behoefte om van het platform vooral een 'doe - club' te maken. Laagdrempelig, open en resultaatgericht. Met naast fysieke ontmoeting ook een interactieve site op het internet voor informatie-uitwisseling en ervaringsopbouw. Deze internet 2.0 wiki-functionaliteit, vergelijkbaar met de bekende wikepedia, heeft ook de naam aan het platform gegeven: Industriekring2.0 .

Op de bijeenkomst verwoordde ORAM-bestuurslid Jan Maas (Corus IJmuiden) zijn gevoel bij het initiatief als volgt: "We voelen als industrie in het Noordzeekanaalgebied een grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid van zowel onze werknemers als onze omgeving. Daarom vinden we het heel belangrijk om daarin met elkaar samen te werken, ervaringen te delen en samen kennis en ervaring op te bouwen. En dat is precies waar Industriekring2.0 over gaat."

Amsterdam, 25 september 2008

Voor nadere informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met: Sebastiaan Capel, communicatieadviseur ORAM
Tel. 020-5301477 / 06-57566899
E-mail: capel@oram.nl


---- --