Ingezonden persbericht


Youfone baseert mobiele-telefoniediensten op uniek Elephant Talk-platform

MVNO Youfone nieuw op Nederlandse markt

Schiphol, 25 september 2008 Youfone, een nieuwe Nederlandse aanbieder van mobiele telefonie, is een Mobile Virtual Network Operator (MVNO) die gebruikmaakt van het Elephant Talk-serviceplatform. Dit volledig geïntegreerde serviceplatform voor mobiele telefonie, data, converged technology en media biedt naast het betrouwbare telecomnetwerk onder andere ook backoffice- en CRM-oplossingen voor de klant. Daardoor kan de MVNO zich volledig richten op marketing en verkoop van mobiele abonnementen. Dit biedt bedrijven de kans om met een beperkte investering als mobiele aanbieder aan de slag te gaan.

Het unieke Elephant Talk-serviceplatform is in Nederland ontwikkeld om een volledig scala van mobiele diensten aan te bieden onder de 2G-, 2.5G-, 3G- en 3.5G-technologieën.

De nieuwe provider Youfone is de eerste aanbieder van sim-only-abonnementen, die zich onderscheidt in het factureren per seconde voor zowel de nationaal als de internationaal georiënteerde mobiele beller. De internationale tarieven die Youfone hanteert, liggen bovendien tot 40% lager dan die van vergelijkbare spelers in de sim-only-markt. De introductie van Youfone komt op een goed moment nu de Europese Commissie maatregelen dreigt te nemen tegen de huidige afrondingspraktijken van enkele telecomaanbieders in Europa. Youfone kiest voor Elephant Talk vanwege de geboden flexibiliteit en brede dienstverlening.

Voor Youfone als MVNO zijn kwaliteit en beschikbaarheid van de dienstverlening aan abonnees cruciaal , zegt Vincent van Zon, initiatiefnemer van Youfone. Door onze samenwerking met Elephant Talk zijn we in staat de gewenste kwaliteit te waarborgen. Door het uitbesteden van de complete volledige technische kant kunnen wij ons volledig richten op het werven èn behouden van klanten.

Met ons intelligente serviceplatform zoals IN en CRM dat de communicatie tussen al onze hardware verzorgt, en Youfone de mogelijkheid geeft om verder te gaan in zijn proposities aan zijn klanten, nemen wij Youfone alle technische en organisatorische zorgen uit handen , zegt Martin Zuurbier, CTO van Elephant Talk. Wij kijken er naar uit om deze nieuwe speler te helpen een basis te leggen voor groei en succes op de mobiele markt in Nederland en daarbuiten.

Over Elephant Talk

Elephant Talk Communications, Inc. (ETCI) is een internationale telecom- en netwerkoperator voor vaste en mobiele netwerken. Het bedrijf faciliteert de wereldwijde distributie van content- en telecommunicatiediensten. ETCI is gevestigd in de VS, maar opereert internationaal vanuit vestigingen in diverse landen en op basis van interconnecties met leidende telecombedrijven wereldwijd. ETCI beschikt over een eigen infrastructuur die het als outsourcingpartner exploiteert op basis van zijn eigen Intelligent Network (IN), CRM en Billing-platform. Onder andere in Europa concentreert het bedrijf zich op zijn activiteiten als Mobile Virtual Network Enabler. De producten en diensten van ETCI omvatten verder Carrier (Pre)Select-services, Premium Rate-services, VoIP, WiFi, streaming, media & content en hoogwaardige oplossingen voor prijsbepaling, tariefberekening en billing.

Voor meer informatie: www.elephanttalk.com.

Over Youfone

Youfone is een nieuwe telecomoperator die zich richt op sim-only-producten en met name op de internationaal georiënteerde beller in Nederland. Youfone onderscheidt zich in het factureren per gebelde seconde en in sterk concurrerende internationale beltarieven die tot 40% lager liggen dan die van de huidige aanbieders. Youfone is opgericht in juli 2008 door Vincent van Zon, Peter van Suyk, Valentijn Rensing en Theo de Rooij. Het complete team heeft een achtergrond in de telecomsector. De oprichting is voortgekomen uit Sunrise, een onderneming die sinds 2000 gespecialiseerd is in marketing, distributie en sales voor verschillende teleoperators, waaronder Lebara. Een deel van de opbrengsten van Youfone vloeit in een fonds dat ten goede komt aan organisaties als Kidsrights en Sunday Foundation. Voor meer informatie: www.youfone.nl.

***

Noot voor de redactie (