Ingezonden persbericht


Persbericht 25 september 2008

Radio 1 wint de Sportzomer

Nederland luistert massaal naar RadiOlympia

De Sportzomer heeft veel luisteraars naar de publieke nieuws- en sportzender Radio 1 getrokken, zo blijkt uit de vandaag gepubliceerde cijfers van het Continu Luisteronderzoek uitgevoerd door Intomart.

In de maanden juli en augustus is het luistertijdaandeel gestegen naar een totaal van 8,1%, een half procent hoger dan de ook al mooie meting van vorige maand. Na het EK voetbal en Radio Tour de France, was RadiOlympia de grote publiekstrekker voor de zender. In deze meting is bovendien een week van de nieuwe Radio 1 programmering opgenomen.

Het is mooi dat de Nederlandse sportliefhebber Radio 1 weet te vinden tijdens de grote sportevenementen en onderzoek laat zien dat de luisteraar de wijze waarop NOS Langs de Lijn de verslaggeving verzorgt heel erg waardeert. Dit is echt de verdienste van de NOS ploeg in China. , zegt Laurens Borst, zendermanager Radio 1. De luisteraar heeft ook langer geluisterd naar de programma s op Radio 1. De gemiddelde luistertijd van 2 uur en 20 minuten per dag is de hoogste luistertijd in vier jaar tijd. De dynamiek van Radio 1 tijdens de sportzomer is de dynamiek die we met de nieuwe programmering ook in nieuws- en actualiteit laten horen. De zender is snel met het laatste nieuws maar heeft ook ruimte voor mooie, journalistieke portretten. Die mix is wat luisteraars aanspreekt .

RadiOlympia

Van 8 tot en met 24 augustus stond Radio 1 in het teken van de Olympische Spelen in Peking. NOS Langs de Lijn verzorgde de verslaggeving live vanuit China en produceerde bijna drie weken lang een dynamisch programma waarin 180 verschillende gasten langskwamen en van alle Olympische hoogtepunten verslag werd gedaan.

Representatief onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau De Vos en Jansen in opdracht van Radio 1 liet zien dat 4,3 miljoen Nederlanders spontaan Radio 1 noemen als hen gevraagd wordt naar dé Olympische zender van Nederland. 92% van de Radio 1 luisteraars was positief over de kwaliteit van de uitzendingen en de programmering werd gewaardeerd met een cijfer 7,7.