Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Plantronics zet groene trend voort met nieuwe adapter

Milieuvriendelijke headsetproducent introduceert energiebesparende oplossing, vermindering van energieverbruik, kosten en CO2-uitstoot

Hoofddorp, xx september 2008 --- Plantronics (NYSE: PLT) heeft een nieuwe adapter ontwikkeld voor de bekroonde Plantronics CS60 headset. De adapter vermindert het energieverbruik, de kosten en de CO2-uitstoot met minstens 50 procent. Het energiebesparende product is wederom een initiatief van het bedrijf voor de bevordering van de verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en de maatschappij. De zorgen voor het milieu liggen diep verankerd in de bedrijfsfilosofie.

Naast het ontwikkelen en vervaardigen van producten die milieuvriendelijk zijn gedurende hun hele levenscyclus, was Plantronics ook een van de eerste bedrijven die de RoHS richtlijn (Restriction of Hazardous Substances, oftewel Beperking van Gevaarlijke Stoffen) naleefde voor producten die worden ingevoerd binnen de Europese Unie. Ook ten aanzien van de WEEE-richtlijn (Waste Electrical and Electronic Equipment) was het bedrijf een van de voorlopers. De laatste milieuvriendelijke ontwikkeling van het bedrijf, de CS60-adapter, stelt organisaties - die de CS60 draadloze headset gebruiken - in staat om groener te werken.

Bij Plantronics hebben wij een grote sociale verantwoordelijkheid en toewijding voor het milieu. Deze waarden verankeren we in onze bedrijfscultuur, activiteiten en zakelijke relaties , aldus Philip Vanhoutte, EMEA Managing Director van Plantronics. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren voor het beperken van energieverbruik, emissies en de kosten en zijn zeer verheugd dat de nieuwe CS60-adapter aan al deze eisen voldoet.

De afgelopen twee jaar heeft Plantronics belangrijke stappen genomen om hun diensten wereldwijd groener te maken. Op het hoofdkantoor in Santa Cruz wordt er gebruik gemaakt van zonnepanelen die jaarlijks zorgen voor 200 kilowatt zonne-energie. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot verminderd met 210.800 kilo wat gelijk staat aan de kooldioxide-uitstoot van veertig auto s. In China is de fabriek van Plantronics de enige die de gouden certificatie Leadership in Energy and Envirnoment Design (LEED) heeft gekregen voor duurzame energie.

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics ervaring in mission critical communicatie waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden One small step for man& vanaf de maan. Plantronics producten voor kantoor, contactcenters, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 752 68 76.

Voor meer informatie en/of hoge resolutieafbeeldingen, kunt u contact opnemen met:

Lubbers & De Jong B.V.

Anke van Heerebeek/Kris Keijser

t: 0031 (20) 421 05 65

e: anke@l-dj.nl / kris@l-dj.nl