Persbericht

AveleijnSDT neemt als eerste zorginstelling Unit 4 Cura Declaratie in gebruik

~ Elektronisch declareren bespaart drie werkdagen per maand ~

Sliedrecht, 25 september 2008 - Medewerkers van zorginstelling AveleijnSDT doen hun declaraties voortaan elektronisch via Unit 4 Cura Declaratie. Unit 4 Agresso ontwikkelde samen met de zorginstelling de applicatie waardoor AveleijnSDT er als eerste mee werkt. De ruim 500 declaraties die de salarisadministratie maandelijks ontvangt, komen nu direct op de juiste kostenplaats in het salarissysteem. Hierdoor bespaart de zorgverlener al snel drie werkdagen per maand.

AveleijnSDT in Twente heeft 1.700 medewerkers in dienst die zowel intra- als extramuraal zorgen voor zo n 2.300 jongeren en ouderen met een verstandelijke handicap. 90% Van de declaraties die de salarisadministratie maandelijks binnenkrijgt, zijn zakelijke reiskilometers en 10% overige declaraties. De verwerking hiervan nam tot voor kort drie dagen in beslag. Alles moest handmatig gecontroleerd worden. Was het niet volledig dan moest het terug naar de medewerker, dan weer naar de manager voor goedkeuring en vervolgens per interne post naar de administratie. De administratie controleerde de declaratie nogmaals op volledigheid, juistheid, handtekening leidinggevende etc. Door de invoering van elektronische declaraties is het foutpercentage teruggebracht van 2 naar welhaast 0%. Ook het werkplezier is toegenomen. De papierstroom is verminderd en het zoekraken van declaraties behoort tot het verleden.

Medewerkers kunnen nu waar dan ook hun declaraties invoeren in de webapplicatie. Voor de kilometerdeclaraties hoeven ze alleen de adresgegevens in te vullen van vertrek en aankomst. Via Routenet wordt de precieze reisafstand berekend. Ingediende declaraties gaan per mail naar de verantwoordelijke manager. Als hij zijn goedkeuring geeft, wordt de declaratie tegelijk met alle andere goedgekeurde declaraties ingelezen in Unit 4 Cura Personeel. Dit is met een paar handelingen maandelijks eenvoudig te realiseren. De uitbetaling volgt dan in de normale maandelijkse salarisverwerking.

Medewerkers, maar ook de beheerders van het pakket hebben altijd inzicht waar een ingediende declaratie zich bevindt , zegt salarisadministrateur Caroline Wools van AveleijnSDT. Het traject is transparant en goed te volgen. Dit bespaart veel tijd, minder vragen die dan weer makkelijker te beantwoorden zijn omdat de gegevens snel inzichtelijk zijn. De datum waarop declaraties binnen moeten zijn, kan hierdoor zelfs verschoven worden. Voor ons blijft er door het automatiseren van de declaraties meer tijd over voor de echte salarisproductie.