Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 25 september 2008

Algemeen TLN-directeur Van 't Schip legt functie neer

De heer R.M.S. (Ron) van 't Schip vertrekt na een termijn van bijna vijf jaar als Algemeen Directeur van Transport en Logistiek Nederland (TLN). Vanaf zijn benoeming heeft Van 't Schip zich met veel enthousiasme ingezet voor TLN. Onder zijn leiding heeft de organisatie een duidelijke kentering bewerkstelligd in de toename van het aantal leden. Met een kleine 6.000 leden is Transport en Logistiek Nederland de grootste ondernemersorganisatie in het beroepsgoederenvervoer over de weg en de logistieke dienstverlening. Het is nog niet bekend wie de nieuwe Algemeen Directeur van Transport en Logistiek Nederland wordt.

De jaren hebben bewezen dat het TLN goed is gegaan onder leiding van Ron van 't Schip. TLN is een efficiënter werkende organisatie geworden. 'De organisatie als geheel is sterker geworden en veel meer zichtbaar voor TLN-leden, de overheid en de politiek', licht Van 't Schip toe. Het beste voor de leden realiseren, dat was telkens het uitgangspunt bij al die veranderingen.

Op 19 mei 2004 werd Van 't Schip benoemd tot Algemeen Directeur op grond van zijn brede kennis van de branche in het algemeen en van de vereniging en organisatie Transport en Logistiek Nederland in het bijzonder. Hij was tot november 2001 directeur/eigenaar van Districenters Wegtransport BV met hoofdvestiging in Amsterdam. Daarnaast was hij jarenlang actief in diverse besturen van Transport en Logistiek Nederland. Zo bekleedde hij van 1993 tot eind 2002 de functie van vice-voorzitter van TLN en was hij voorzitter van de Physical Distribution Group (PDG). In 2003 werd hij voor zijn verdiensten koninklijk onderscheiden.

Bijlage: (rechtenvrije) foto Ron van 't Schip, bronvermelding: TLN


---

Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Communicatie, Esther Vorenkamp, T 079 3636115 of 06 51806340