Gemeente Brummen


Omwonenden praten mee over Eerbeeks beekplan

(Oorspronkelijke publicatie datum: 02-10-2008)

Donderdagavond 25 september 2008 vond in de Beekkerk in Eerbeek een bijeenkomst plaats over de opwaardering van de Eerbeekse beek. De gemeente had hiervoor omwonenden uitgenodigd, evenals een aantal betrokken organisaties zoals woningstichting, bedrijfsleven en de dorpsraad. Zon vijftig mensen maakte gebruik van de uitnodiging om te brainstormen over de toekomstige inrichting van een gedeelte van de beek.

Aanleiding van de bijeenkomst is het besluit van het gemeentebestuur om de beek en de groenzone aan t Haagje dat ingeklemd ligt tussen de papierfabrieken SCA De Hoop en Mayr Melnhof in aanmerking te laten komen voor herinrichting. De omwonenden zijn via een nieuwsbrief over dit project geïnformeerd. Voordat de gemeente begint met het maken van een plan, wil het eerst alle ideeën en wensen van inwoners vernemen, zodat hiermee in de planvorming zoveel mogelijk rekening gehouden kan worden.

Goede inbreng
Tijdens de bijeenkomst werden de circa vijftig aanwezigen verdeeld over drie groepen, zodat iedereen voldoende ruimte had om zijn of haar mening, idee of knelpunt naar voren te brengen. Het was daarmee een bijzonder zinvolle bijeenkomst waarbij veel informatie is overgedragen. De ontwerpers van het bureau Ruimtewerk, dat de gemeente ondersteund, hebben een goed beeld gekregen van wat de omwonenden vinden van de beek. Een algemene lijn in de reacties was: hou de beek natuurlijk en zorg voor niet te veel poespas. Wel was er een wens om het onderhoudsniveau te verhogen.

Gemeente en ontwerpers gaan nu aan de slag met alle reacties. Alle reacties worden verwoord in een nieuwe tweede nieuwsbrief, zodat ook de omwonenden die niet aanwezig waren op de hoogte worden gebracht van de bijeenkomst. Ook worden er inrichtingsvoorstellen gemaakt die tijdens een nieuwe bijeenkomst, waarschijnlijk in de maand november, opnieuw wordt besproken met de buurt.

Informatie
Wilt u meer weten over dit onderwerp. Kijk dan op de speciale projectpagina (klik hier). Ook kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer H. de Geest. Hij is bereikbaar via h.degeest@brummen.nl of telefoonnummer (0575) 56 82 33. Of