Vakanties.nl: nieuwe onafhankelijke vakantiewebsite


Overzicht met beste vakantielinks maakt boeken vakantie eenvoudiger

DEN BOSCH, 20080925 -- Een vakantie boeken wordt nog eenvoudiger met de nieuwe website Vakanties.nl. De website biedt een onafhankelijk overzicht van veel geraadpleegde vakantielinks met informatie over populaire reisbestemmingen. Bezoekers van Vakanties.nl kunnen hierdoor gericht zoeken naar informatie over hun bestemming. Daarnaast kunnen ze de websites beoordelen en hiermee de inhoud van Vakanties.nl beïnvloeden.

Steeds meer Nederlanders boeken hun vakantie online. Naast het zoeken naar de beste tarieven en accommodaties voor hun vakantie, zoeken online boekers ook naar meer algemene informatie zoals de weersverwachtingen op hun vakantiebestemming, mogelijkheden voor autohuur, de beste duikspots, de aanwezigheid van golfbanen, suggesties voor uitgaansgelegenheden of de mooiste wandel- en fietsroutes. Het bij elkaar zoeken van dit soort specifieke informatie over de vakantiebestemming kost tijd en linkpagina's en portals verwijzen vaak naar links die niet relevant zijn. Vakanties.nl is per land ingedeeld in rubrieken waar vakantiegangers het meest in geïnteresseerd zijn bij het uitstippelen van hun vakantie. Dit maakt het zoeken naar de juiste informatie nog gemakkelijker.

"Andere soortgelijke websites zijn vaak niet onafhankelijk en volledig commercieel", aldus Peter Huibers van oprichter Forrest Innovation. "Op Vakanties.nl gaan we in eerste instantie uit van de zoekresultaten van de zoekmachines en zijn het de bezoekers die kunnen aangeven of een website waardevolle informatie bevat en dus in de rubriek thuishoort. Hierdoor kan de positie van een link in de ranglijst veranderen. Websites die relevant zijn scoren beter waardoor je een aantal links te zien krijgt waar je als bezoeker echt wat aan hebt."

Vakanties.nl is een initiatief van Forrest Innovation dat naar een idee van Forrest Innovation en Bekent.nl is uitgewerkt.

Over Forrest Innovation
Forrest Innovation is een innovatieplatform opgericht door o.a. de founders van CiderHouse, de grootste automatiseerder gespecialiseerd in software en diensten voor de reisbranche. Forrest stond eerder onder anderen ook al aan de basis van VakantieOordeel.nl de meest complete vakantiebeoordelingssite van Nederland en Familieband.nl, een sociaal netwerk voor families. Forrest heeft als doel om jaarlijks een vernieuwende dienst of product voort te brengen.





Vakanties.nl