Lo-Brow Cinema en Bootleg DJ Café presenteren 'Filmpje + Feestje'


ROTTERDAM, 20080825 -- Lo-Brow Cinema is een filmavond waarin oude, rechtenvrije films worden vertoond onder begeleiding van moderne muziek. De muziek bestaat uit voornamelijk housemuziek in al z'n genres, dus van ambient tot techno. DJ's van onder andere Bootleg DJ Café* krijgen van tevoren de films te zien en bedenken daarbij een `live' soundtrack set. Op deze manier ontstaat een symbiose tussen film en DJ-muziek waarin oude films nieuw leven wordt ingeblazen. Het `Filmpje en Feestje' vindt op 25 september van 21.00 tot 3.00 uur plaats in de kelders van `Club Zonder Concessies' in Rotterdam.

Het voorprogramma bevat korte films die je kunt beschouwen als schokkend of bizar. Voorbeelden zijn `Hond Zonder Hoofd', `Bevalling in de Auto' en nog veel meer uit de Prelinger en Ephemeral (reclamefilms) archieven die de geschiedenis van vooral de VS laten zien vanuit de Koude oorlog-sfeer uit de jaren 50 en 60.

Lo-Brow biedt ook (jonge) filmmakers uit Rotterdam een kans om hun produkties op deze avond in het voorprogramma te presenteren.

Als hoofdfilm wordt een zogenaamde slechte film vertoond.. Een film die zo slecht is, dat het weer goed wordt. Voorbeelden hiervan zijn `The Attack of the Giant Leeches' en `Santa Claus Conquers the Martians' (officieus de slechtste film aller tijden, slechter dan Ed Wood's `Plan 9 from Outer Space'')

In de eerste aflevering is de hoofdfilm `Attack of the Giant Leeches'.

Na de film verandert de filmzaal in een feestzaal waarin DJ's van Bootleg DJ Café muziek zullen draaien met Lo-Brow visuals die passen binnen de jaren 50 en 60 sfeer.

Met deze avond hoopt Lo-Brow Cinema uit het strakke keurslijf van de standaard bioscoopavond te breken en meer variatie in het Rotterdamse aanbod van kunst en cultuur te brengen voor een betaalbare prijs (¤3,-).





Lo-Brow Cinema