Officiele aanmelding zami award 2008 geopend


AMSTERDAM, 20080925 -- Met ingang van heden heeft Stichting Zami het startsein gegeven voor de officiële publieksnominatie ten behoeve van de 16e Zami AWARD. Deze gerenommeerde prijs symboliseert de (veer)kracht, inzet en uitstraling van zwarte-, migranten- en vluchtelingenvrouwen. Zami kent deze award jaarlijks toe aan zmv-vrouwen die zich op een speciale manier hebben onderscheiden in de Nederlandse samenleving, en tevens op bijzondere wijze hebben bijgedragen aan de empowerment en participatie van andere (zmv-)vrouwen en/of vrouwengroepen.

Zami heeft dit jaar gekozen voor een thema dat reflecteert aan de cultureel-maatschappelijke achtergrond van vele (zmv-)vrouwen in het algemeen. Het thema "Van Vallen naar Opstaan en meer...!" wijst op de manier waarop zmv-vrouwen ingrijpende ervaringen hebben weten te overwinnen en zodoende een bron van inspiratie vormen voor hun omgeving.

Zami roept iedereen op zmv-vrouwen voor te dragen die na "GEVALLEN te ZIJN' weer op dusdanige wijze zijn OPGESTAAN dat ze nu als rolmodel fungeren voor (zmv-)vrouwen in hun naaste en/of wijde omgeving. Vrouwen die door hun levenservaringen te delen met andere vrouwen bijdragen aan de empowerment van (zmv-)vrouwen.

Een jury bestaande uit Tania Barkhuis, directeur COC-Amsterdam, Diana Oosterbeek, winnares Zami AWARD 2007, Zohra Bourik, Manager SJA Meidenplaza, Hatice Kursun, Islamitische Omroep en Zami-bestuursleden Astrid Runs en Hildegard Essed selecteert de prijswinnaars. De Zami AWARD winnares ontvangt een handgemaakte Zami-speld en een geldbedrag. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op vrijdagavond 21 november in Paviljoen Stadgenoot, Sarphatistraat 410 te Amsterdam.

Voordrachten kunnen tot uiterlijk 21 oktober as. zowel digitaal als per post gestuurd worden aan:

Stichting ZAMI Post: p/a Bijlmerdreef 1301 1103 TV Amsterdam Zuidoost
T. 020-6003535 E.: zamiawards2008@gmail.com I.: www.zami.nl





Ingezonden persbericht