Orgelfestival langs de IJssel met dans, verhalen en theater


Festival Voor de Wind Langs de IJssel 25-28 september

ZWOLLE E.O., 20080925 -- De IJssel wordt voor vier dagen een rivier van orgelmuziek. Van 25 tot en met 28 september vindt het vierde Festival Voor de Wind plaats, een verrassend orgelfestival dat dit jaar plaatsvindt langs de oevers van de IJssel, in Arnhem, Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem en Zwolle.

Het festival is géén doorsnee orgelfestival. Festival Voor de Wind bewijst dat de Nederlandse orgels niet alleen een kostbaar deel zijn van onze geschiedenis, maar dat die mysterieuze machines hoog boven onze hoofden ook van ónze tijd zijn.

Verdeeld over 21 voorstellingen in zes steden omvat het festival Voor de Wind langs de IJssel elf verschillende programma's, variërend van Brahms' Ein deutsches Requiem -waarbij de schitterende orgels van Zutphen en Deventer de rol van het orkest overnemen- tot de familievoorstelling De geschiedenis van het kleine olifantje Babar, door de bekende vertelster Gerda Havertong en organiste Hiroko Imai. Het festival is even veelzijdig als onvoorspelbaar: Breezy Gospel, verhalen van Rosita Steenbeek, Turkse derwisjdans, en meer. Zie voor het volledige programma: www.festivalvoordewind.nl





Ingezonden persbericht