VSNU

VSNU-café 'Meer academici voor de klas' op 25 september 2008

Tijd: 17.00 - 19.30 uur (discussie 17.30 - 18.30 uur) Locatie: Café Brasserie Dudok, Hofweg 1a, Den Haag

Universiteiten willen meer studenten interesseren voor het leraarsvak. Wat kunnen ze doen om studenten te winnen voor het onderwijs, al is het maar voor een paar jaar? En voldoet dat aan de verwachtingen die het onderwijs heeft van aankomende academisch gevormde leraren?

In het VSNU-café van 25 september gaat VSNU-voorzitter Sijbolt Noorda met staatssecretaris Van Bijsterveldt en anderen gasten op zoek naar manieren om meer academici voor de klas te krijgen.

Vragen die aan bod komen: - Is de huidige opzet van de universitaire lerarenopleiding (als master na je master) wel in staat om voldoende studenten te trekken? - Is het een goed idee om studenten al vroeg tijdens hun studie kennis te laten maken met het onderwijs? - Hoe kan het leraarsvak - afgezien van het salaris - meer inhoudelijke uitdaging bieden aan academici? - In Engeland slaagt men erin de beste afgestudeerden een paar jaar voor de klas te laten staan, als onderdeel van hun leiderschaps-onderwikkeling en met de belofte van een carrière elders. Is dit ook in Nederland te verwezenlijken?

VSNU-café Het VSNU-café is een driemaandelijks politiek café waarin vertegenwoordigers van het hoger onderwijsveld, de pers en de politiek elkaar in een informele setting treffen. Tijdens de discussie wordt de zaal nadrukkelijk uitgenodigd te participeren. Aansluitend bent u van harte uitgenodigd een borrel te blijven drinken.

Informatie en aanmelden U kunt zich hier aanmelden. U ontvangt dan via email een bevestiging van uw deelname. De discussie begint stipt om 17.30 uur.

Voor informatie kunt u vanaf 4 september contact opnemen met Annette Heijdel.