Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 22 september 2008

Minister Donner op conferentie 'The Economics of Trust'

25 september: Internationale conferentie over vertrouwen in economie en politiek

Vertrouwen is een cruciale factor in onze economie. De voortslepende kredietcrisis en de wereldwijde onrust op de financiële markten zijn een gevolg van het afnemende vertrouwen in de economie. Vertrouwen speelt op meer economische fronten een rol: op de werkvloer, bij fusies en overnames, in de handel tussen landen en multinationals, maar ook bij consumenten. Over de importantie van vertrouwen gaat de internationale conferentie 'The Economics of Trust', op donderdag 25 september in de aula van de Universiteit van Tilburg, georganiseerd door studievereniging Asset van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Aan de conferentie nemen prominente sprekers deel uit de wereld van wetenschap, politiek en bedrijfsleven.

De Nederlandse minister van Sociale Zaken, Piet Hein Donner, spreekt donderdag over het belang van vertrouwen in de politiek. Guido Tabellini, oud-voorzitter van de European Economic Association en hoogleraar economie aan de Bocconi Universiteit te Milaan, gaat in op het belang van normen en waarden voor het functioneren van overheidsinstellingen. Hoogleraar Geert Hofstede, de meest geciteerde Nederlandse econoom en bekend van het standaardwerk 'Culture's consequences' gaat in op de culturele voorwaarden voor het ontwikkelen van vertrouwen binnen groepen, organisaties en landen. Topeconoom Thorsten Beck, voorzitter van het European Banking Center in Tilburg en afkomstig van de Wereldbank, spreekt in zijn lezing over het belang van vertrouwen voor een betrouwbare en effectieve financiële markt.

Michel Tilmant, Chief Executive Officer van ING, geeft een lezing over het belang van vertrouwen voor de financiële dienstensector. Marcel Smits, Chief Financial Officer van KPN, bespreekt wat er gebeurt als een bedrijf niet langer de verwachtingen van de aandeelhouders kan waarmaken en hoe een bedrijf als KPN het vertrouwen van haar consumenten kan behouden. Sjoerd van Keulen, CEO van SNS Reaal, bespreekt de nieuwe wet- en regelgeving voor de financiële markten. Dagvoorzitter is oud-CEO van Aegon Kees Storm.