Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 23 september 2008

Carrie Higbie van Siemon geeft presentatie tijdens DatacenterDynamics 2008

Carrie Higbie, wereldwijd directeur van Data Center Solutions and Services van netwerkbekabelaar Siemon, is op 25 september op bezoek in Nederland. Zij is uitgenodigd om tijdens DatacenterDynamics 2008 haar visie te geven op goed datacenter design. DatacenterDynamics vindt plaats in het Hilton Hotel in Amsterdam en richt zich met name op senior representatives van financiële en dienstverlenende bedrijven, nutsbedrijven, overheden en multinationals die zich bezighouden met het ontwerp, de aanleg en het beheer van datacenters.

In haar presentatie "Good DC design, bad DC design: making the right design decisions" gaat Carrie Higbie in op de vraag of datacenters moeten verhuizen, zich aan de veranderende omstandigheden moeten aanpassen dan wel hun werkwijze moeten consolideren om optimaal te blijven presteren. Higbie bespreekt de voor- en nadelen van deze keuzemogelijkheden en geeft strategisch advies om datacenters de komende 2-3 apparatuurgeneraties goed te laten functioneren. Ze gaat bovendien in op de milieutechnische aspecten van goed datacenter design en bespreekt de juiste tools om de groene initiatieven te ontplooien. Voor en na haar voordracht zal Higbie beschikbaar zijn voor interviews.

Carrie Higbie houdt zich al vele jaren met de infrastructuur voor datacenters bezig en wordt gezien als een van de belangrijkste experts op dit gebied. Ze is al meer dan 25 jaar als manager en consultant in de computer- en netwerkindustrie werkzaam. Door de jaren heen was ze betrokken bij talrijke infrastructuurprojecten voor grote organisaties en heeft ze intensief samengewerkt met de fabrikanten van actieve netwerkcomponenten om de functionaliteit en operationele prestaties van datacenters te optimaliseren. Ze heeft zelf diverse patenten op het gebied van telecommunicatie.


---