Ingezonden persbericht

vatican analog
persbericht

---

Tilburgs Vatican Analog verkent een nieuwe wereld
Geluidskunstenaars Franz Fjödor en Staplerfahrer touren o.a. in Verenigde Staten

Onbekende zalen, lange afstanden in een te warme auto en spelen voor een nieuw publiek vol argwaan. Ondanks het grote afzien in de grote Verenigde Staten, maken de Vatican Analog noisers Wouter Jaspers en Steffan de Turck zich op voor een tour van drie weken langs de oostkust van Amerika. Naast hun soloprojecten Franz Fjödor en Staplerfahrer zal ook hun samenwerkingsproject Preliminary Saturation opduiken op plekken in steden als New York City, Washington DC, Boston en Portland.

Na optredens door heel Europa en Rusland, voelen de twee zich klaar om het Tilburgse noise- en dronegeluid van Vatican Analog definitief in de Verenigde Staten te vestigen, door te spelen op grote festivals voor experimentele muziek zoals Sonic Circuits Festival in Washington DC en 't MegaHz Festival in Richmond. Naast deze festivals zullen er ook optredens verzorgd worden in-store bij platenzaken en in reguliere zalen. De tourlust eindigt overigens niet na drie weken Amerika, de twee vliegen vervolgens door naar Turkije en Bulgarije waarna Wouter Jaspers als Franz Fjödor een Europese tour aanvangt met de Noorse geluidskunstenaar Sten Ove Toft. Op deze Europese tour worden binnen een maand zeventien landen aangedaan.

Gedurende de volledige twee maanden op tour zal Wouter Jaspers een dagboek bijhouden, te vinden op zijn website. Voor alle info over de artiesten en de optredens check www.staplerfahrer.nl en www.wouterjaspers.nl

---

Onderstaande is