Gemeente Boxtel


Resultaten vervolgonderzoek luchtkwaliteit In Goede Aarde

De luchtkwaliteit in woonwijk In Goede Aarde en ter hoogte van deze nieuwbouwwijk langs de A2 voldoet ruimschoots aan de grenswaarden uit de Wet Luchtkwaliteit. Dat was de belangrijkste conclusie van een onderzoek wat de provincie in 2007 heeft gehouden.

Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php
Het onderzoek was hiermee nog niet afgerond. De metingen moesten nog met de (model)berekeningen worden vergeleken. Dit onderzoek, wat is uitgevoerd door de KEMA in opdracht van de Provincie Noord-Brabant, is nu afgerond.
De belangrijkste conclusie van dit onderzoek is dat de vergelijking tussen de metingen en berekeningen opvallend goed zijn.Uit de berekeningen blijkt dat de geluidswalwoningen rond de wijk een positieve invloed op de luchtkwaliteit hebben. In verhouding met de directe wegbijdrage is deze invloed voor stikstofdioxide (NO2) het grootst. Voor fijnstof (PM10) is deze geringer. Op toenemende afstand tot de geluidswalwoningen en daarmee de weg neemt de afschermende werking logischerwijs af.    
Uit de metingen blijkt, dat door lokale bronnen in de wijk (b.v. opwervelend straatstof), de concentraties fijnstof in de wijk hoger zijn dan langs de A2. Inzage
Het rapport kunt u inzien na een telefonische afspraak met de afdeling Wonen en Milieu, (0411) 655279.

25-09-2008


Gemeente Boxtel
0411 - 655 911
gemeente@boxtel.nl