Politie Gelderland-Zuid

Verdachte lucht bij container

Haaften, 25-09-2008 o Donderdagmiddag zijn een vrachtautochauffeur en medewerker van een bedrijf aan de Hertog Karelweg in Haaften, ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. Beide mannen waren onwel geworden na het openen van een container met levensmiddelen. De brandweer heeft metingen verricht om te achterhalen om welke vrijgekomen stof het gaat.

Rond 14.40 uur kreeg personeel van de ambulancemeldkamer de melding dat beide mannen klachten hadden. Het betrof onder andere misselijkheid en duizelingen. Beide personen zijn overgebracht naar het Rivierenlandziekenhuis in Tiel. Zij blijven een nacht ter observatie van de klachten.

Acht andere medewerkers van het bedrijf voelden zich ook niet lekker; zij zijn door personeel van de ambulance bij het bedrijfsterrein onderzocht. Hierna konden zij huiswaarts gaan.

Voorzorgsmaatregelen

Voor de veiligheid is het bedrijfsterrein en een deel van de straat tijdelijk afgesloten geweest.

Brandweermensen voorzien van speciale beschermende kleding, hebben in en rondom de container, luchtmonsters genomen. Deze zijn door een motorrijder van de politie naar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gebracht voor verder onderzoek.

Hierna is de vrachtauto met container elders op het terrein gestald in afwachting van het resultaat van het RIVM. De overige medewerkers van het bedrijf konden hierna het terrein verlaten of juist lading lossen. De veiligheidsafzettingen zijn hiervoor dus ook opgeheven. Het grootste deel van de hulpdiensten is vervolgens weer vertrokken. (01)

Laatst gewijzigd 25-09-2008 19:57 | © Regio Gelderland-Zuid |