Politie Zuid-Holland-Zuid

25/09 Hoeksche Waard

Dordrecht , 25-09-2008 o Persberichten district III

CONIFERENBRAND
OUD-BEIJERLAND Op het terrein van een scholengemeenschap aan het Laningpad hebben woensdagavond 24 september rond de klok van 20.50 uur een aantal coniferen in brand gestaan. De brand werd gemeld door leerkrachten die in verband met een ouderavond in een nabijgelegen school waren. De brandweer bluste de coniferenbrand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De benadeelde scholengemeenschap is voornemens aangifte te doen.
Mogelijk zijn er getuigen die de brand hebben zien ontstaan of mogelijk verdachten in de omgeving hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

CONTROLE VRACHTVERKEER
NUMANSDORP Op het terrein van Rijkswaterstaat langs de A29 heeft de politie woensdag 24 september een controle uitgevoerd op vrachtverkeer. Motorrijders van de politie haalden vrachtwagens van de A29 naar het terrein waarna de politie in samenwerking met het KLPD en de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat de controle uitvoerde. In totaal zijn 35 vrachtwagens en 9 afvaltransporten gecontroleerd. Er werden 23 bekeuringen geschreven, onder meer voor overbelading, gevaar voor afvallende lading, belemmering van het zicht, verlopen rijbewijs, overschrijding max. lengte, beschadigde band, het maken van onnodig geluid en een lekkend ventiel.

AANGEHOUDEN
STRIJEN De politie heeft op woensdagavond 24 september een 57-jarige man uit Strijen aangehouden op verdenking van het lastigvallen van zijn ex-vrouw. Ook zou hij haar huis hebben vernield om binnen te komen. De politie werd ingeschakeld die de man aanhield en een aangifte opnam van de vrouw. De politie stelt een onderzoek in.