Hogeschool Windesheim

Persbericht, 17 september 2008

Op vrijdag 26 september vindt de installatie plaats van dr. Geoffrey Hagelaar als lector âSupply Managementâ bij Windesheim in Zwolle. Het lectoraat richt zich op de instrumenten waaraan een inkoper behoefte heeft in zijn netwerk.

Hagelaar is de veertiende lector die door Windesheim wordt aangesteld. De hogeschool telt nu in totaal zeventien lectoraten. Elk lectoraat doet onderzoek, werkt aan professionalisering van docenten, onderwijsvernieuwing en dienstverlening. Het werkt daarin samen met allerlei professionals en organisaties binnen en buiten Windesheim.

Sprekers en workshops
De installatie van Hagelaar gebeurt tijdens een programma vanaf 13.30 uur, waarin de lector zijn lectorale rede âInkopers in goed gezelschapâ houdt. Daarnaast spreekt prof. dr. ing. Jacques Reijniers, NEVI hoogleraar Purchasing management bij de Nyenrode Business Universiteit, zijn referaat uit. De installatie, door Jos van Deursen van het college van bestuur VU-Windesheim, wordt voorafgegaan door workshops over relatie âbinnenâ en âbuitenâ bedrijven.

Wageningen en Zwolle
Geoffrey Hagelaar is sinds februari 2008 lector Supply Management aan Windesheim te Zwolle. Hij is tevens universitair docent bij de leerstoel Bedrijfskunde in Wageningen en senior onderzoeker bij het Landbouweconomisch Instituut (LEI). De nadruk in Hagelaars werkzaamheden ligt op het terrein van kwaliteits-, milieu- en supply chain management.
Het lectoraat Supply Management legt zich toe op de vraag hoe inkoop en netwerken zich tot elkaar verhouden. Het opzetten, beheren en exploiteren van interne en externe netwerken wordt van vitaal belang voor het succesvol managen van supply. Wat zijn goede voorbeelden? Welke keuzes zijn mogelijk bij verschillende uitdagingen? Centraal staan tools/instrumenten waar een inkoper behoefte aan heeft in die netwerk-functie. Dat betekent keuzes op strategisch niveau maar ook op het niveau van de operationele activiteiten.

Lectoraten bij Windesheim
Lectoraten spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van Windesheim tot regionaal kenniscentrum. Windesheim heeft zijn lectoraten ontwikkeld vanuit maatschappelijke themaâs. Deze themaâs zijn: ondernemen, techniek, zorg en onderwijs. Elk lectoraat bestaat uit één of twee lectoren en een kenniskring. De leden van de kenniskring zijn inhoudsdeskundigen die binnen of buiten Windesheim werkzaam zijn.