Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 26-09-2008

Lastige klant fotozaak
COEVORDEN Een 31-jarige eigenaar van een fotozaak aan de Bentheimerstraat werd donderdagmorgen door een klant mishandeld. Kort daarvoor had een medewerkster van de zaak de klant verteld dat zijn opgestuurde defecte camera teruggekomen was en niet gerepareerd kon worden. De klant die een aanbetaling voor verzend- en onderzoekskosten had gedaan hoefde slecht de verzendkosten te betalen. De fotozaak zou de onderzoekskosten betalen. De man ging hierna door het lint, sloeg op de toonbank en hief hierbij zijn fototoestel omhoog. De eigenaar sprong tussen beide met het doel de man uit de winkel te zetten. Die kans kreeg hij niet want de ontevreden klant sloeg hem met de camera in het gezicht. Hierop overmeesterde de eigenaar de man door hem tegen de grond te werken. Toen deze rustig werd hielp hij hem overeind waarna de man wederom een slaande beweging maakte. De eigenaar heeft de verdachte hierna de zaak uitgewerkt en deed aangifte van mishandeling bij de politie. Deze stelt een onderzoek in. (08-173912)

Politie houdt ex-vriend aan

EMMEN De politie heeft donderdagmorgen een 22-jarige Emmenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 20-jarige vriendin, die haar relatie met hem had beëindigd, te hebben mishandeld en bedreigd. (08-173844)

Politie controleert verkeer

De Punt De politie heeft donderdagmorgen een grote verkeersactie gehouden op de (auto-) snelwegen A28, N33 en de provinciale weg N34. Er werd bekeurd voor bumperkleven, niet dragen autogordel, niet handsfree bellen, overschrijden doorgetrokken streep, gevaarlijk inhalen en inrijden verboden richting.

Op de N33 werden 2761 passanten op snelheid gecontroleerd, 113 x overschrijding maximum snelheid van 100 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 160 km/u.

Op de N34 werden 3176 passanten op snelheid gecontroleerd, 23 x overschrijding maximum snelheid van 100 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 126 km/u.

Op de A28 werden 3737 passanten op snelheid gecontroleerd, 151 x overschrijding maximum snelheid van 120 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 162 km/u.

Het betrof hier een verkeerscontrole die bijna iedere maand wordt gehouden als reactie op de vele verkeersslachtoffers op genoemde wegen. Er wordt vooral gecontroleerd op het gedrag van weggebruikers. Er deden 20 politiemensen mee en er werd toezicht gehouden met autos, motoren en er werd gebruik gemaakt van drie radarsnelheidsposten op de wegen. (08-173917)

Politie houdt veroorzaker aanrijding aan
NIEUW DORDRECHT De politie heeft donderdagavond een 49-jarige man uit Klazienaveen aangehouden. De man had kort daarvoor, onder invloed van alcohol (1195 ug/l), een aanrijding veroorzaakt op de Vastenow. Getuigen zagen de man slingerend in zijn auto over de Vastenow rijden waarbij hij frontaal in botsing kwam met een uit tegengestelde richting komende 40-jarige bromfietser uit Klazienaveen. Hierna ramde de man een hekwerk en kwam tegen een geparkeerde auto tot stilstand. De bromfietser moest met ernstig beenletsel overgebracht worden naar het ziekenhuis. De veroorzaker wilde de plaats van het ongeval verlaten maar kon aangehouden worden. Na onderzoek bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij werd ingesloten. (08-174047)

Eenzijdig ongeval door de mist

EXLOO In de nacht van donderdag op vrijdag botste een 41-jarige inwoonster van Tweede Exloermond tegen twee in de berm van de Oude Dijk staande bomen. De vrouw is vermoedelijk ten gevolge van de dichte mist van de rijbaan geraakt. Ze werd met een hoofdwond overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. (08-174105)

Politie zoekt getuigen van afvallende lading
EMMEN Een 24-jarige autobestuurder uit Odoornerveen kreeg donderdagavond samen met zijn vriendin de schrik van zijn leven. Toen zij in hun auto over de N381reden, kwamen ze een vrachtauto met oplegger tegen. Toen beide voertuigen elkaar passeerden viel er een rond voorwerp met een doorsnede van ongeveer 30 centimeter op de motorkap en voorruit van de auto. Hierdoor vloog de motorkap eraf, barstte de voorruit en ontstond er een deuk in het dak. De autobestuurder ging hierna de vrachtauto achterna en liet daarbij het voorwerp op de rijbaan liggen. Door de politie te bellen konden de betrokkenen op de N34 ter hoogte van Gieten aan de kant gezet worden. Tijdens onderzoek bleek dat het voorwerp niet afkomstig was van de vrachtauto met oplegger. Ook vervoerde deze geen materialen. De personenauto moest tengevolge van de grote schade afgesleept worden. Het voorwerp werd echter niet meer aangetroffen. De politie zoekt getuigen van dit voorval of mensen die mogelijk een dergelijk voorwerp op de rijbaan hebben zien liggen. Zij kunnen bellen met 0900-8844. (08-174061)

Inbraak in café

MEPPEL In de nacht van donderdag op vrijdag vond er een inbraak plaats in een café aan de Stationsweg. Hierbij werd een onbekend geldbedrag weggenomen. De daders zijn vermoedelijk binnen gekomen door een ruit te vernielen. De politie stelt een onderzoek in. (08-174104)

Winkeldieven aangehouden
ASSEN Donderdagmiddag hield de politie een 27-jarige inwoonster van Assen aan. De vrouw rekende in een supermarkt aan Het Sticht goederen ter waarde van 3,41 euro niet af. Ze kreeg een boete van 150 euro. (08-174024)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280