Persberichten Eemland noord, 11.50 uur

Utrecht, 26-09-2008

Snelheidscontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft op donderdag 25 september van 11.15 uur tot 13.45 uur een snelheidscontrole op de Amersfoortseweg gehouden. In die tijd werd de snelheid van 1758 voertuigen vastgelegd, 25 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 80 km/u. De topper reed 102 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Omgeploegd

SOEST Door een automobilist werd op donderdagavond 25 september een groenstrook omgeploegd. Hij werd even later aangehouden en bleek te veel te hebben gedronken.

Aan het eind van de avond kreeg de politie de melding dat een automobilist op de Koninginnelaan door een groenstrook was gereden, die daarbij zou zijn omgeploegd. Agenten gingen ter plaatse en zagen inderdaad dat in de grasstrook diepe sporen van banden te zien waren. De auto waarmee dat gebeurd stond, stond langs de weg geparkeerd.

De agenten hielden de auto in de gaten en zagen kort daarna dat twee mannen in de auto stapten en wegreden. De agenten gingen achter de auto aan, maar de bestuurder negeerde het stopteken en ging ervandoor. Daarbij reed hij met een snelheid van ongeveer 100 km/u over de Industrieweg en met onverminderde snelheid over meerdere kruisingen. Op de Vrijheidslaan reed de verdachte een fietspad op en vervolgens een groenstrook in. Daar stopte hij. Zijn bijrijder sprong uit de auto en ging er te voet vandoor. Om te voorkomen dat de bestuurder uit de auto zou springen, blokkeerde een agent met de politieauto zijn portier. De bestuurder, een 29-jarige man uit Putten, stapte vervolgens aan de bijrijderkant uit en werd aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De auto werd in beslag genomen. De verdachte bleek geen rijbewijs te hebben en de auto was niet verzekerd.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 600 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijke maximum is. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken, rijden onder invloed van alcohol, rijden zonder rijbewijs en in een onverzekerde auto. Tevens moet worden gekeken of het nodig is de grasstrook te herstellen.