Gemeente Borsele

Borsele brengt combinatie werk en privé in beeld

Doe mee aan â7 tot 7â en vul de vragenlijst in

Â

De landelijke overheid vraagt dat steeds meer mensen aan het werk moeten, langer door moeten werken en alleenstaande ouders ook eerder aan het werk moeten. Dit heeft te maken met de verandering in de bevolkingsopbouw en het in stand houden van de economie. Deze ontwikkelingen zijn al volop gaande, maar het is niet duidelijk of de maatschappij in gelijke tred mee ontwikkelt. Om die reden is landelijk het project 7 tot 7 gestart. Ook voor Zeeland is het belangrijk te weten hoe men de combinatie arbeid en zorg, werk en privé, ervaart.

Â

Naast een bedrijven- en een gemeenteraadpleeging, is er een burgerraadpleging. U kunt als inwoner van onze gemeente via een vragenlijst uw tevredenheid en wensen aangeven die te maken hebben met de combinatie werk en privé. Dat kan tussen 29 september en 15 oktober. Ga naar www.zeeland.nl of www.scoopzld.nl, vul de vragenlijst in en maak kans op een gratis schoonmaakbeurt. Deze prijs wordt u aangeboden door Stichting Domestica, leerwerkbedrijf voor gemaksdiensten voor particulieren en bedrijven. De winnaar krijgt vier dagdelen van drie uur schoonmaak cadeau.

Â

De uitkomsten uit alle gemeenten samen vormen een Zeeuwse nulmeting waarop beleid gemaakt gaat worden, om het leven voor u nog aangenamer en gemakkelijker te maken. Een provinciale nulmeting is landelijk niet eerder op deze manier gedaan. De Provincie Zeeland is dan ook koploper. Minister Plasterk is gevraagd de uitkomsten later dit jaar in ontvangst te willen nemen.

Kent u al goede voorbeelden die bijdragen aan een betere combinatie tussen werk en privé? Meld het Marleen Vermeer van Scoop, via mvermeer@scoopzld.nl.

Â

Dank voor uw medewerking!