Ingezonden persbericht


3 september 2008

Persbericht

Zendingsorganisaties organiseren conferentie voor jongeren 'Heeft God mij wel geroepen als zendeling?'

Een leven als zendeling, veel christelijke jongeren zien het wel voor zich. Toch zijn er vragen. Van 'hoe zet ik de eerste stap?' tot 'heeft God mij wel geroepen als zendeling?'. Om jongeren wegwijs te maken in de wereld van zending organiseren verschillende zendingsorganisaties eind september voor de 16e keer het ZendingsJongerenWeekend, met als thema 'Mission 4 Real'.

'Ik wil graag mensen vertellen over God en tegelijkertijd iets praktisch voor mensen kunnen betekenen', vertelt de 25-jarige Eline uit Rotterdam. Haar verlangen is die van vele christelijke jongeren. Ze heeft al wel eens deelgenomen aan een korte actie: een school bouwen in Bolivia. Een geweldige ervaring waarbij ze aan veel mensen haar getuigenis mocht geven. Ze zou graag nog veel meer willen doen. Als zendeling bijvoorbeeld. 'Maar hoe weet ik of dat Gods wil is voor mijn leven?', vraagt zij zich af. Eline, die in het dagelijkse leven verpleegster is in een ziekenhuis, ziet ook praktische problemen: 'Hoe kom ik aan geld? Hoe kan ik ooit leven van giften?'

Een tiental zendingsorganisaties heeft met ondersteuning van de EZA de handen ineen geslagen om jongeren als Eline meer inzicht te geven in de wereld van zending. De organisaties hebben veel kennis en ervaring op dit gebied en organiseren daarom van 26 t/m 28 september het ZendingsJongerenWeekend op De Betteld in Zelhem. Vorig jaar namen ruim honderd jongeren deel aan de conferentie. Evangelist Dick Dowsett inspireerde de deelnemers toen om 'van de roze wolk te komen en zending te zien als een realiteit die hier en nu kan beginnen'.

Ook dit jaar zullen verschillende zendelingen op het ZendingsJongerenWeekend vertellen over hun ervaringen. Daarnaast zijn er workshops, worship, een zendingsbeurs, smallgroups en een confronterende film. Deelname kost ¤ 100 voor verblijf in De Herberg of ¤ 85 bij verblijf op de camping. Men kan zich direct, maar uiterlijk 19 september, aanmelden via www.zendingsjongerenweekend.nl.

Einde persbericht