Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 18 september 2008

Lelystadse Fotoclub in Nieuw Land: Ons Flevoland

Lelystad - Nieuw Land Erfgoedcentrum vertelt het verhaal van de grootste polder ter wereld. Niet alleen in de vaste tentoonstellingen, maar ook zo nu en dan in een bijzondere kleine tentoonstelling. In 2009 bestaat de Lelystadse Fotoclub (LFC) 30 jaar. Om alvast in de stemming te komen, laat Nieuw Land van 26 september t/m 2 november 2008 werk zien van amateur-fotografen met als thema: Land en Water.

Sinds de digitale fotografie gemeengoed is geworden, is de belangstelling voor de fotoclub toegenomen. De LFC bestaat uit amateurs die de fotografie, in de brede betekenis van het woord, beoefenen. De leden beschouwen fotografie als een vorm van kunst, die het maken van kiekjes probeert te overstijgen. Zij helpen elkaar bij het verbeteren van de kwaliteit van het maken, het bewerken en het tentoonstellen van door hen zelf gemaakte foto's. Regelmatig trekken ze erop uit om gezamenlijk foto's te maken en het is bijzonder om dan te ontdekken hoe men zeer uiteenlopende foto's van eenzelfde omgeving kan maken.

Tien fotografen hebben zich laten inspireren door het "nieuwe" land waar het thema water onlosmakelijk mee verbonden is. Enkele van hun bijzondere werken hebben zij beschikbaar gesteld voor deze speciale tentoonstelling. De foto's zijn van 26 september t/m 2 november 2008 te zien in de grote hal van Nieuw Land aan de Oostvaardersdijk 01-13, 8242 PA te Lelystad. Voor routebeschrijving en openingstijden zie www.nieuwlanderfgoed.nl. Kom kijken naar "Ons Flevoland" door de ogen van fotografen!