Time : 11:17:48
Date : 26 September 2008
Sender Name: Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw

Persbericht: Paralympiër en bronzen medaillewinnaar Jan Boyen ontvangt de allereerste "Ernst & Young Premium Award".

Brussel, 26 september 2008.

Jan Boyen, bronzen medaillewinnaar van de afgelopen Paralympics in Peking, krijgt deze avond de allereerste 'Ernst & Young Premium Award' overhandigd. Als partner van het Belgian Paralympic Committee ("BPC"), kent Ernst & Young aan alle Belgische Paralympische medaillewinnaars de "Ernst & Young Premium Award" toe, zijnde een trofee en een geldprijs. Bedoeling van de Award is de medaillewinnaars in de kijker te plaatsen en zo de Paralympische sport in het bijzonder te promoten.

Jan Boyen sleepte tijdens de afgelopen Paralympics in Peking als enige Belgische Paralympiër een medaille in de wacht. Op maandag 8 september behaalde hij een bronzen medaille in de achtervolging in het baanwielrennen. De 28-jarige Boyen, wiens onderbeen geamputeerd moest worden na een ongeval, werd in 2007 in het Franse Bordeaux nog wereldkampioen achtervolging op de piste en behaalde ook de wereldtitel in het tijdrijden.

Jan Boyen: ""k was dolgelukkig met mijn medaille. Ik weet dat ik altijd gezegd heb dat ik naar Peking kwam voor goud. Als atleet kan je niet anders dan naar de Paralympics komen dan met dit doel. Echter wanneer je tijdens de wedstrijd alles gedaan hebt wat mogelijk is, met brons als resultaat, dan moet je daar ook tevreden mee kunnen zijn. En dat ben ik absoluut. De "Ernst & Young Premium Award" is een zeer mooie beloning van Ernst & Young en zorgt binnen de Paralympische sport zeker voor een bijkomende boost.

Jan Boyen zal deze avond - net vóór de Ernst & Young avant-première van de musical Daens - zijn trofee en bijhorende geldprijs van 5.000 euro in ontvangst nemen. De "Ernst & Young Premium Award" bestaat sinds eind vorig jaar en heeft als doel de tot de verbeelding sprekende prestaties van onze Paralympische atleten op het voorplan te zetten en te belonen. Een gouden medaille kon een atleet tot 10.000 euro opleveren, een zilveren 7.500 euro.

Topsport ligt Ernst & Young zeer nauw aan het hart en past absoluut binnen de cultuur van de organisatie. "Met de 'Ernst & Young Premium Award" wenst Ernst & Young het grote publiek attent te maken op de uitzonderlijke sportieve prestaties die de Paralympische atleten leveren, en wensen we het maatschappelijk debat rond personen met een handicap in het algemeen en sporters met een handicap in het bijzonder, in een ruimer perspectief te plaatsen. Ook beogen we op deze manier een duidelijk signaal te geven dat iedereen, ongeacht afkomst, geslacht, religie, of fysische handicap, die aan de cliënten van Ernst & Young een hoogkwalitatieve dienstverlening kan aanbieden, welkom is bij ons, aldus Gust Herrewijn, Managing Partner Ernst &
Young België.

Het Belgian Paralympic Committee was al jarenlang vragende partij voor een financiële erkenning van de topprestaties van de Paralympische atleten. Dankzij de "Ernst & Young Premium Award" werd dit een werkelijkheid tijdens de Paralympics van Beijing 2008. "Het BPC is dan ook uitermate verheugd met deze samenwerking en is ervan overtuigd dat de 'Ernst & Young Premium Award' bijdraagt tot de uitbouw van een doorgedreven professionele topsportwerking binnen het Belgian Paralympic Committee en de maatschappelijke erkenning van de sportprestaties. Het BPC vindt dat de symbolische waarde van dit initiatief en het belang ervan voor de Paralympische beweging niet genoeg kan onderstreept worden", aldus Denis Jaeken, voorzitter BPC.

"Ernst & Young heeft een pot van 90.000 euro vrijgemaakt voor het BPC. Het bedrag dat nu resteert, zal worden aangewend ter ondersteuning van de Paralympische sport in het algemeen, en jonge beloftevolle Paralympische atleten in het bijzonder, zodat we in 2012 ons medailleaantal weer gevoelig kunnen opdrijven."

Over Ernst & Young en de Olympische familie.
Ernst & Young is sinds 2007 zowel partner van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité BOIC) als van het Belgisch Paralympisch Comité (BPC).

Over Ernst & Young
Ernst & Young is wereldleider in audit-, fiscale, transactie- en adviesdiensten. Wereldwijd zijn onze 130.000 medewerkers verbonden door onze gedeelde waarden en ons onwrikbaar engagement voor kwaliteit. We maken het verschil door onze mensen, onze klanten en onze bredere gemeenschappen te helpen optimaal te presteren.

CONTACT
Christophe Ballegeer
0475 / 98.33.10

Voor meer informatie, bezoek www.ey.com/be.

URL: http://www.paralympic.be http://www.ey.com/be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR