Gemeente Leeuwarden


Woonfestival 2008: zaterdag 27 september

Bron: Expeditie Leeuwarden/gemeente Leeuwarden (04-09-2008)

Al vier jaar achtereen wordt er in en om het Stadhuis het Leeuwarder Woonfestival georganiseerd. Hét festival waar Leeuwarden zich aan het publiek presenteert als dé complete woonstad midden in de rust en ruimte van Fryslân. Inmiddels is het Leeuwarder Woonfestival een begrip geworden. Vorig jaar bezochten zelfs zo'n 12.000 bezoekers dit evenement.
Het succes van het Woonfestival krijgt ook dit najaar weer een vervolg. Met de 4e editie van het Leeuwarder Woonfestival op zaterdag 27 september van 10.00 - 17.00 uur! Die dag kan de bezoeker kennis maken met Leeuwarden als woonstad.

De Friese hoofdstad biedt naast de rust en ruimte van Fryslân meer: historische en hedendaagse cultuur, ruim aanbod in opleidingsmogelijkheden, grote werkgevers, enzovoort. Leeuwarden, centraal gelegen tussen de Friese Meren en de Wadden, heeft kavels in alle soorten, huizen in alle maten én opmerkelijk betaalbaar. Met andere woorden: Wonen in Leeuwarden betekent genieten van het goede leven, met rust en ruimte van het Friese land en alle stedelijke voorzieningen binnen handbereik. Net als voorgaande jaren zal het festival ook dit jaar plaatsvinden op de prachtige locatie in hartje stad, in en om het gerestaureerde Stadhuis. De bezoeker vindt er alles over wonen in Leeuwarden; van koop tot huur, van appartement tot vrije kavel, van bestaande woningen tot nieuwbouw. Onder andere makelaars, wooncorporaties, projectontwikkelaars, financiële- en zorginstellingen en de gemeente Leeuwarden informeren daar de bezoekers graag. Daarnaast biedt dit evenement meer; gezelligheid, cultuur, activiteiten voor kinderen, muziek, straattheater en natuurlijk ontbreken de hapjes en drankjes niet. Leeuwarden bruist die dag!

Op pad door de stad
Ook dit jaar zal het Woonfestival weer het startpunt vormen voor een aantal woonroutes. In bijzondere vervoermiddelen (waaronder een oldtimerbus) worden de belangstellenden onder begeleiding van een stadsgids langs de verschillende woonlocaties gereden. Natuurlijk kan de bezoeker ook met eigen vervoer de verschillende open huizen bezoeken.

Date met de stad
Naast de kennismaking met Leeuwarden tijdens het Woonfestival, maakt de bezoeker dit jaar ook kans op een nog intensievere kennismaking met de stad. Door het inleveren van de `date-kaart' op het Woonfestival maakt de bezoeker namelijk kans op een `date met de stad', een volledige verzorgd weekend Leeuwarden inclusief gratis overnachting en bezoek aan de culturele toppers van de Friese hoofdstad. Op de `date-kaart' staat de tekst `Wat date jij daar?', op de achterzijde wordt men uitgenodigd om het Woonfestival te bezoeken. De kaart wordt onder andere verspreid tijdens de grotere evenementen in de stad voorafgaand aan het Woonfestival, op de 50Plus Beurs in de Jaarbeurshallen in Utrecht en op het Woonfestival zelf.

Woonservicezones: 'Zo lang mogelijk wonen in uw wijk met alle voorzieningen bij de hand!'
Op het Woonfestival vindt u ook een stand van de gemeente Leeuwarden met actuele informatie over woonservicezones. De gemeente Leeuwarden ontwikkelt, samen met een aantal woningcorporaties en zorgaanbieders, dertien zogenaamde woonservicezones. Een uniek initiatief, waardoor ouderen, maar ook jongeren met een beperking, langer zelfstandig kunnen blijven wonen in hun eigen wijk, met alle voorzieningen binnen handbereik.

Actuele nieuwbouwprojecten
Naast het actuele woningaanbod van de diverse makelaars en ontwikkelaars op het Woonfestival, vindt u in de hal van het stadhuis een overzicht van alle nieuwe nieuwbouwprojecten in Leeuwarden. Op overzichtflyers vindt u per project informatie over de soort woningen, de prijzen en welke makelaar of ontwikkelaar de woningen in de verkoop heeft. Laat u verrassen door de diversiteit in het woningaanbod. Leeuwarden biedt voor elk wat wils!

Leeuwarder Woonfestival 2008 zaterdag 27 september van 10.00 - 17.00 uur
In en om het Stadhuis; Raadhuisplein, Hofplein en Gouverneursplein