Gemeente Stein


Open Dag Brandweer Westelijke Mijnstreek

Op zaterdag 27 september aanstaande organiseert de Brandweer Westelijke Mijnstreek een Open Dag in en rondom de brandweerkazerne in Stein.

Aanleiding
Er zijn diverse aanleidingen voor deze open dag, te weten: in 2007 hebben Schinnen, Sittard-Geleen, Stein en Beek hun repressieve brandweertaken overgedragen aan het samenwerkingsverband Open dag brandweer Gemeenschappelijk Brandweerbureau Westelijke Mijnstreek (GBWM). Maar 2008 is ook een jubileumjaar voor de vrijwillige brandweer van de gemeente Stein. Het korps bestaat dit jaar 70 jaar.

Warme en koude taken
Het GBWM laat niet alleen zijn warme taken zien (brand blussen, hulpverlening, etc.), maar ook de `koude' kant. Hieronder vallen bijvoorbeeld planvorming, het maken van aanvalsplannen en bereikbaarheidskaarten preventie.

Opening
De officiële opening is zaterdag 27 september om 10:00uur. Daarna kan iedereen brandweerwagens bewonderen en demonstraties bijwonen waarbij ook politie en ambulancepersoneel betrokken zijn. Om 16.00uur is de Open Dag ten einde.

Werken bij
De afdeling Personeel & Organisatie van het Brandweerbureau presenteert zich met aandacht voor werving en selectie. Tevens vindt er een doorlopende diapresentatie over pro-actie, preventie en preparatie plaats. Uiteraard kan iedereen vragen stellen. Voor kinderen worden er spellen georganiseerd en zal er een springkussen zijn.

Welkom!
Kortom, iedereen is van harte welkom! De brandweerkazerne is gevestigd aan de Stadhouderslaan 245 te Stein.