Gemeente Dronten


Beleef facilift Wisentbos

Het Wisentbos in Dronten heeft een facelift gehad. Op zaterdag 27 september 2008 tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u het opgeknapte Wisentbos komen beleven. Er is een aantrekkelijk programma met tal van activiteiten voor jong en oud. Hier vindt u het complete programmaoverzicht.

Voorgeschiedenis
In 2002 organiseerde Staatsbosbeheer een inspraakavond over het Wisentbos. Uit dit initiatief ontstond de Stichting Participatie Wisentbos. Sindsdien heeft de participatiegroep wensen en ideeën geïnventariseerd met als uitkomst een gezamenlijke visie op de toekomst van het Wisentbos. Er is met hart en ziel aan gewerkt om het bos voor iedereen aantrekkelijk en toegankelijk te maken en er een echt dorpsbos van te maken.

Eendrachtige samenwerking
De facelift van het Wisentbos is een prachtig resultaat van eendrachtige samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen. Samen met Waterschap Zuiderzeeland, Staatsbosbeheer, de gemeente Dronten en last but not least de provincie Flevoland. De bijdragen van al deze partijen, plus een Europese subsidie van Leader+, maakte het mogelijk dit project bottom up te realiseren.

Zichtbare resultaten
Het Wisentbos is zichtbaar veranderd. Iedere partij heeft zijn/haar steentje bijgedragen. Zi is de Wisenttocht door Waterschap Zuiderzeeland omgevormd tot een meanderende watergang met natuurlijke oevers. Heeft Staatsbosbeheer geïnvesteerd in het reguliere onderhoudswerk, de aanleg van een uitzichtheuvel, het plaatsen van meer bankjes en de aanzet voor het bostheater. De gemeente Dronten heeft onder de Wisentbrug een fietspad aangelegd en de provincie Flevoland heeft aan de Lage Vaart natuurlijke oevers aangebracht. Het resultaat kunt u zaterdag 27 september met eigen ogen bekijken!

Publicatiedatum: 15 september 2008