Gemeente Coevorden

Wethouder Truus Pot opent supermarkt Geesbrug

Mensen met WWB-uitkering aan het werk in supermarkt

Attent supermarkt in Geesbrug wordt op zaterdag 27 september om 10.00 uur geopend door wethouder Truus Pot van de gemeente Coevorden. De supermarkt dreigde voorgoed haar deuren te sluiten, maar door de samenwerking tussen Support & Co, wooncorporatie Domesta en de gemeente Coevorden blijft de supermarkt behouden voor het dorp. Bijzonder is dat mensen met een WWB-uitkering aan het werk zijn in deze winkel.

De familie Gritter stopte op 1 april met de supermarkt. Voor de leefbaarheid van Geesbrug was het van groot belang dat de supermarkt bleef bestaan. Naast de producten die er te koop zijn, fungeert de supermarkt als ontmoetingsplek en kunnen dorpsbewoners er geld pinnen en hun postpakketten afgeven.

Leer/werkplek
Een aantal medewerkers heeft een leer/werkplek die door de gemeente wordt betaald. Ze verrichten onder toezicht van een bedrijfsleider werkzaamheden als vakken vullen, het prijzen van producten en kassawerkzaamheden. Als de werknemers goed presteren, kunnen ze uitstromen naar een reguliere baan en wordt hun plek ingenomen door iemand anders met een WWB-uitkering. Sinds april zijn er zeven mensen begonnen bij de supermarkt, waarvan een aantal inmiddels zijn uitgestroomd naar regulier werk.

Officiële opening
Het afgelopen half jaar is de winkel opgeknapt, veranderd en is het nieuwe personeel ingewerkt. Op 27 september 2008 wordt de supermarkt om 10.00 uur officieel geopend door de wethouder. Het wordt een feestelijke bijeenkomst voor het dorp met leuke activiteiten voor kinderen. Iedereen is van harte welkom bij de opening aanwezig te zijn.