Provincie Limburg

Persberichten

Informatiekrant van Provincie Limburg over en voor Limburgers Limburg dichterbij

Op zaterdag 27 september aanstaande valt bij alle Limburgers de informatiekrant 'Limburg dichterbij' op de mat. Met deze publicatie informeert de Provincie Limburg de Limburgers over wat zij doet en voor hen kan betekenen.

Onder het motto Investeren en Verbinden werkt het provinciaal bestuur Gedeputeerde Staten - aan een solide toekomt voor Limburg. De krant op handzaam tabloidformaat laat zien wat dat in de praktijk betekent. Zij is gevuld met interviews met burgers, vertegenwoordigers van instellingen en het bedrijfsleven, en met provincieambtenaren. Het zijn verhalen die schetsen wat het omvangrijke werkveld is waarbinnen de Provincie Limburg opereert en wat samenwerking met de Provincie oplevert.

Zo staat er een artikel in over het Dominicanen- en het Ursulinen klooster in het centrum van Sittard. Ze stonden jarenlang leeg. Nu komen er winkels, appartementen en congreszalen in. Mede met hulp van de Provincie is daarmee verval voorkomen. Maar stukjes over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer, archeologie, het innovatieve gezondheidsproject HAPPY, en over wat het project 'Toekomst voor de bever in Limburg' heeft opgeleverd. Verder is een hele pagina gewijd aan de zestien beeldbepalende projecten die het provinciaal bestuur in deze coalitieperiode op de rails wil zetten. De achterpagina is geheel gewijd aan het Limburgs Parlement en het spreekrecht dat maatschappelijke organisaties hebben.

In Limburg dichterbij staat ook een prijsvraag. De lezer wordt uitgedaagd een uniek en typisch Limburgs uitstapje of activiteit te bedenken. De winnaar mag zijn idee uiteindelijk (met hulp van de Provincie) gaan uitvoeren.

Limburg dichterbij wordt in de hele provincie huis-aan-huis verspreid. Voor meer informatie zie: www.limburg.nl/dichterbij.

19-9-2008 11:49