Gemeente Beek


Burgemeester installeert jeugdraad Beek

Op zaterdag 27 september a.s. om 11.00 uur zal burgemeester Armand Cremers van gemeente Beek in de Raadszaal van het gemeentehuis voor het zesde achtereenvolgende jaar de nieuwe jeugdraad installeren. De jeugdraad bestaat uit 18 leden van de groepen 8 van de zes basisscholen uit Beek. Iedere school kiest haar eigen drie vertegenwoordigers tijdens de jeugdraadsverkiezingen die begin september hebben plaatsgevonden. Alleen kinderen uit groep 8 mogen stemmen.

De 18 gekozen jeugdraadsleden zijn:


* Spaubeek:
Kimberly Henssen, Dennis Schlechtriem, Yannick van der Ben


* Catharina Labouré:
Raymond Duchateau, Yvette Huveneers, Jurre Peters


* De Kring:
Remco Voncken, Sander Moonen, Kyra van Uum


* St. Hubertus:
Gina Gisbertz, Brenda Zambon , Britt Laeven


* St. Martinus:
Ayman Bouazizi, Perry Mingels, Luuk Thissen


* De Bron:
Lynn Gorissen, Frenk op de Kamp, Maud Dohmen

De leerlingen zullen leren hoe een en ander er in het gemeentehuis en in de gemeenteraad aan toe gaat. Ze zullen de (on)mogelijkheden leren kennen, leren discussiëren en voor- en nadelen tegen elkaar leren afwegen. De gemeente hoopt de jeugd op deze manier maatschappelijk betrokken en enthousiast te maken over hetgeen zich in deze gemeente en in hun leefomgeving afspeelt.

De jeugdraad 2007-2008 vergadert vijf keer per jaar. Twee scholen bereiden dan een voorstel voor over een onderwerp dat de kinderen zelf belangrijk vinden. De jeugdraadsleden presenteren en bediscussiëren deze voorstellen in de jeugdraadsvergadering. Uiteindelijk kiest de jeugdraad zelf in laatste bijeenkomst één van de onderwerpen om te worden verwerkt in een echt raadsvoorstel.