Hulpverleningsdienst Groningen


Komende zaterdag: spectaculaire Open Dag brandweer Groningen
Gepubliceerd: 22 september 2008, 11:31
Zaterdag 27 september aanstaande vindt de tweejaarlijkse Open Dag van brandweer Groningen plaats. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om een boeiende kijk te nemen in de wereld van de brandbestrijding en hulpverlening.

Activiteiten & demonstraties
Bezoekers krijgen de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van de gehele veiligheidsketen. Dat betekent dat ook de minder zichtbare onderdelen van de Groninger brandweerorganisatie zich zullen presenteren. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld de betrokkenheid bij planvorming, de voorbereiding op grootschalige ongevallen of rampen en brandpreventie.

De daadwerkelijke brandbestrijding en de hulpverlening heeft natuurlijk ook een prominente plaats in het programma. Er zal een aantal zeer spectaculaire demonstraties te zien zijn. Naast deze grote demonstraties zijn er kleinere presentaties te zien, waaronder duikdemonstraties en demonstraties met een flash-over container en autokantelsimulator. Uiteraard is het mogelijk om de voertuigen en het materieel van brandweer Groningen van dichtbij te bekijken.

Gedurende de dag zijn er veel speciale activiteiten voor kinderen, zoals een springkussen, schminken en spuitspellen.

autobrand

Partners
De volgende partners zullen zich zaterdag eveneens presenteren aan het publiek: Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen & Rampen (GHOR), ambulancedienst, traumahelicopter (UMCG), brandweer Defensie, Korps Landelijke Politiediensten, LOTUS, GGD Groningen, Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen (GMG) en de Brandwondenstichting. Het politie-orkest zorgt tijdens de Open Dag voor de muzikale omlijsting.

Openingstijden
De deuren van de brandweerkazerne zijn geopend op zaterdag 27 september a.s. van 10.00 tot 16.00 uur. Het is adres is: Sontweg 10, Groningen (tegenover IKEA).

Parkeren
Bezoekers wordt geadviseerd met het openbaar vervoer of per fiets naar de Open Dag te komen. De fietsenstalling bevindt zich bij de hoofdingang van de kazerne. Mensen die toch met de auto komen, kunnen parkeren op de parkeerplaats achter IKEA.