Firstlook 2008 kent exclusief persgedeelte vol gameprimeurs

22/09/2008 15:35

Blammo Events

Het nieuwe game-event Firstlook 2008, zaterdag 27 september aanstaande in The Covention Factory te Amsterdam, mag zich nu al een groot succes noemen. Vrijwel de gehele game-industrie is aanwezig, 90% van de kassakrakers voor aankomende Feestdagen (bijvoorbeeld Gears of War 2, LittleBigPlanet, Call of Duty: World at War, Saints Row 2, Guitar Hero World Tour, Mirror's Edge, Resident Evil 5, Prince of Persia, Far Cry 2) zijn speelbaar, de Europese première van de nieuwe hit van Nintendo, Wii Music zal op dit evenement plaatsvinden, er komen een aantal buitenlandse developers langs en de toegangskaarten waren binnen anderhalve week uitverkocht.

Om de Nederlandse pers optimaal de kans te geven de kleine 40 nieuwe spellen uit te proberen en met de vertegenwoordigers van de game-industrie te spreken, is Firstlook tussen 09.30 en 12.00 uur exclusief open voor de media. Pas daarna mag het publiek naar binnen.

Het startschot van het mediagedeelte wordt gegeven worden door PriceWaterhouseCoopers dat middels een korte presentatie de trends binnen de game-industrie zal duiden. Antwoord wordt onder andere gegeven op belangrijke vragen als 'hoe groot wordt in-game advertising', 'hoe kunnen publishers geld verdienen aan online gaming' en 'bestaat er nog een markt voor PC-games?

En Firstlook 2008 biedt meer. Het event geeft ook onderdak aan de TMF Game Awards (dé publieksprijs voor games) en de nationale finales van de meest prestigieuze eSports-competitie ter wereld, de World Cyber Games. Hier strijden de beste gamers van ons land voor de tickets naar de wereldfinale, waar om een half miljoen dollar wordt gestreden.

De finalisten zijn (De organisatie kan de pers indien gewenst vooraf in contact brengen met elke finalist):

FIFA 08: Patrick 'Rollo' Rol ( Leiderdorp) vs. Bart 'Bartinho' Nooyens (Tilburg)

Need for Speed Prostreet: Steffan 'Steffan' Amende (Almere) vs. John 'The Biggy-J' Bekkema (Drachten)

Warcraft III: Manuel 'Grubby' Schenkhuizen (Nieuwegein) vs. Kevin 'Rotterdam' van der Kooi (Hoogvliet)

Guitar Hero III: Robin 'JiBJQRKL' Stoel (Bennekom) vs. Boy 'Boyke' Kremers (Vught)

Project Gotham Racing 4: Wouter 'Handewasser' van Someren (Dordrecht) vs. Joost 'J and Cool' van der Ent (Lunteren)

Halo 3: LowLandsLions vs VVV

Virtua Fighter 5: Wouter 'Krye' Strankinga (Purmerend) vs. Muhammed 'Fulaani' Kareem (Maarsen)

Firstlook 2008 is dé barometer van de Nederlandse game-industrie! Hier zie je nu al wat straks de trend wordt binnen de snelst groeiende tak van de entertainmentindustrie.

Uitgebreide informatie over speelbare games, standhouders, TMF Game Awards, WCG-finales en meer treft u aan op www.firstlookevent.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.firstlookevent.nl

www.blammo.nl