Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Feestelijke heropening Karspeldreef

22 september 2008

Alle buurtbewoners zijn welkom!

Op zaterdag 27 september wordt de Karspeldreef feestelijk heropend. De officiële heropening gebeurt om 14.00 uur op het plein bij winkelcentrum Kraaiennest. Daarna mag er geskelterd worden op het nieuwe asfalt. Om 18.00 uur gaat de weg weer open voor auto's.

De verlaging van de Karspeldreef betekende de nodige overlast voor bewoners. Daarom zijn we blij dat het werk voorspoedig is verlopen. Het werk was klaar binnen de geplande tijd. Op zaterdag 27 september gaan de hoofdrijbanen weer open voor auto's.

De komende weken zetten we de puntjes op de i. In oktober zijn de ventwegen en de parkeerplaatsen klaar. In november worden de bomen geplant. Straks is de Karspeldreef een prettige stadsstraat met bomen, brede trottoirs en parkeerruimte voor de deur.

In totaal is in de Bijlmer 3 kilometer dreef verlaagd. De verlaging van de Karspeldreef betekent dat het gebied rondom metrostation Kraaiennest overzichtelijker en veiliger is geworden.

Programma feestelijke heropening op 27 september

14.00 uur Officiële heropening door Els Verdonk, portefeuillehouder ruimtelijke ontwikkeling.

14.30 uur Skelterrace voor kinderen en volwassenen (alleen bij voldoende belangstelling, anders vrij skelteren).

15.00 uur Demonstratie machinaal straten. De ventwegen krijgen een klinkerbestrating. Dit gebeurt machinaal. Aannemer Heijmans geeft een demonstratie van deze nieuwe techniek op de ventweg bij het winkelcentrum.

15.30 uur Presentatie Straat van Sculpturen. Het dak van de parkeergarage Kleiburg wordt het eindpunt van de Straat van Sculpturen. Dat is een nieuwe kunstroute door de Bijlmer (http://www.straatvansculpturen.nl). Kunstenaar Peter Stel heeft voor de buitenkant en het dak van de parkeergarage Kleiburg een kunstwerk gemaakt. Meer hierover om 15.30 in winkelcentrum Kraaiennest

16.00 uur Prijsuitreiking skelterrace (eventueel).

17.00 uur Einde feest

Heropening voor autoverkeer en openbaar vervoer

De Karspeldreef gaat weer open voor auto's op zaterdag 27 september om 18.00 uur. De bussen van het GVB en Connexxion rijden van maandagochtend 29 september weer hun normale route.