Gemeente Aalten


Netwerkdag Toerisme en Recreatie gemeente Aalten

Op zaterdag 27 september aanstaande wordt een netwerkdag toerisme en recreatie gehouden in de gemeente Aalten. Alle
(verblijfs)recreatiebedrijven, horeca, musea, VVV's, etc. zijn hiervoor uitgenodigd. Via een bustocht door de gemeente wordt kennis gemaakt met elkaar en het gebied. Ook worden een aantal toeristische bedrijven bezocht om zo een kijkje in andermans keuken te krijgen.

Er is enthousiast gereageerd op de uitnodiging van de gemeente, wat blijkt uit de 60 aanmeldingen waarmee de bus is volgeboekt. Alsnog aanmelden is dus niet meer mogelijk. De dag start bij Manege De Achterhoek in IJzerlo. Na een korte toelichting op de beleidsnota wordt een rondleiding op het bedrijf verzorgd. Vervolgens worden bezocht IJsboerderij 't Olde Pietepol, Theetuin Rensink, minicamping De Blökke en Wijngoed De Hennepe. De dag wordt afgesloten in Bredevoort waar de groep wordt opgesplitst voor 4 deelexcursies.

Profileren als toeristische gemeente

De gemeente Aalten wil zich nadrukkelijk profileren als toeristische gemeente. Enerzijds omdat de gemeente veel mogelijkheden voor verblijf, dagtoerisme en activiteiten biedt, anderzijds omdat recreatie en toerisme een belangrijk onderdeel van onze economische motor vormt.

Om uitvoering te geven aan dit beleid wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan de Beleidsnota Recreatie en Toerisme gemeente Aalten. Een van de actiepunten is het stimuleren van samenwerking tussen de toeristische bedrijven en organisaties. Door de krachten te bundelen en arrangementen aan te bieden, kunnen de reeds bestaande initiatieven beter worden gepromoot en onder de aandacht van de toerist worden gebracht. De gemeente hoopt dat de netwerkdag hieraan bij kan dragen.