Gemeente Leeuwarden

Nieuwe woningen Sint Bonifatiuspark op Woonfestival

Bron: Slokker Vastgoed (22-09-2008)

Nieuwe woningen Sint Bonifatiuspark op Woonfestival Hofwoningen bieden voor ieder wat wils

Op zaterdag 27 september presenteert Slokker Vastgoed tijdens het Leeuwarder Woonfesti-val de eerste schetsen en plattegronden van de Hofwoningen, het jongste deelplan in het Sint Bonifatiuspark. Bezoekers van het Woonfestival vinden Slokker Vastgoed in zaal `het Blanke Ruim', op de tweede verdieping van het stadhuis.

Op het terrein van het voormalige Bonifatius Hospitaal wordt een bijzondere nieuwe woonwijk gerea-liseerd: Sint Bonifatiuspark. Deze prachtige wijk, nabij hartje binnenstad, wordt straks gekenmerkt door een grote rijkdom aan woningtypen, omgeven door monumentaal groen. Tijdens de vorige edi-tie van het Woonfestival gingen de Parkvilla's en de Terpwoningen zeer succesvol in verkoop, dit voorjaar gevolgd door de Tuinvilla's. De Parkvilla's zijn inmiddels allemaal verkocht; van de Terpwo-ningen en de Tuinvilla's zijn nog enkele woningen te koop. Intussen gonst het op het Sint Bonifati-uspark van de bouwactiviteiten.

Hofwoningen: volop variatie
Dit jaar kunnen bezoekers aan het Woonfestival kennismaken met de eerste schetsontwerpen van de Hofwoningen. Het nieuwste deelplan omvat 2 vrijstaand geschakelde woningen, 24 twee-onder-één-kapwoningen en 9 rijwoningen. De architectuur van de woningen doet denken aan de sfeer van de jaren dertig. Ze zijn zo gesitueerd dat de beleving ontstaat van een hof, omgeven door prachtige oude bomen. Door de variaties in plattegronden bieden ze voor elk wat wils.

deelnemer Woonroute
Het Sint Bonifatiuspark is dit jaar ook deelnemer aan de Woonroute. Tussen 11.00 en 15.00 uur ver-trekken ieder half uur bussen vanaf de halte Schoenmakersperk (Natuurmuseum Fryslân) naar de bouwlocatie. Bezoekers kunnen zo ter plekke sfeer proeven. Na ontvangst met koffie en koek kun-nen zij per huifkar het terrein over en met eigen ogen zien hoe de bouwactiviteiten aan Parkvilla's en Terpwoningen vorderen.

Geïnteresseerden kunnen via de website www.sintbonifatiuspark.nl op de hoogte blijven van alle verdere ontwikkelingen.