Gemeente Vlaardingen


Trouwplechtigheid Marcel en Mariska live op Vlaardingen TV op zaterdag 27 september

23 september 2008

Zaterdag 27 september maakt burgemeester Tjerk Bruinsma ten overstaan van meer dan honderd Zuid-Hollandse trouwambtenaren de schrijver van de mooiste trouwspeech van Zuid-Holland bekend. Aansluitend sluit de winnaar met behulp van deze mooiste speech het huwelijk van Marcel Weijers en Mariska van Berkel. Vlaardingen TV zendt de plechtigheid live uit vanaf 15.00 uur.

De gemeente Vlaardingen schreef eerder dit jaar een speechwedstrijd uit voor alle Zuid-Hollandse trouwambtenaren. Deze wedstrijd is onderdeel van de BABSendag (BABS = Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand, ofwel trouwambtenaar) van de gemeente Vlaardingen voor Zuid-Hollandse trouwambtenaren.

Trouwplechtigheid live op Vlaardingen TV
In totaal verwacht de gemeente 120 trouwambtenaren. Zij nemen deel aan een stadswandeling en workshops, waarbij zij onder andere kennis maken met Vlaardingen als Trouwstad. Vanaf 15.00 uur volgen ze live de trouwplechtigheid via een groot scherm in het stadhuis. Ook in de Vlaardingse huiskamers is de plechtigheid live te volgen via Vlaardingen TV.

Beste ingrediënten
Het bruidspaar dat door de speechwinnaar wordt getrouwd, Marcel Weijers en Mariska van Berkel, is gekozen uit tien andere trouwlustige koppels die in aanmerking wilden komen voor de mooiste trouwspeech van Zuid-Holland, een gratis huwelijk in de trouwzaal van de gemeente Vlaardingen, een hotelvernachting in een stijlvolle bruidssuite en een mooie trouwjapon. Marcel en Mariska leverden de beste ingrediënten voor een mooie trouwspeech.