Gemeente Appingedam

CWI/UWV/ISD Noordoost

Werkplein geeft voorlichting tijdens seniorenbeurs

ISD Noordoost CWI en UWV geven zaterdag 27 september 2008 voorlichting over werk en inkomen tijdens de 3^e Damster 50+ Seniorenbeurs. De beurs is van 10.00 tot 16.00 uur in het ASWA gebouw aan de Burg. Klauckelaan 16 in Appingedam.

De medewerkers van Werkplein weten alles over (eenmalige) uitkeringen, mogelijkheden voor om- her- en bijscholing, speciale programmaâs voor 45 plussers etc. Over de diverse regelingen zijn folders aanwezig op de beurs.

Landelijke banenmarkt werkplein

Laat jezelf zien! Dat is het motto van de landelijke Banenmarkt in de Energiecentrale in Groningen.

De Banenmarkt wordt gehouden op donderdag 9 oktober van 14.00-20.00 uur. Werkplein Eemsdelta in Delfzijl regelt vanuit Delfzijl, Loppersum en Appingedam gratis treinvervoer van en naar de Banenmarkt. De Banenmarkt biedt volop interessante kansen voor iedereen die graag aan de slag wil. Er is informatie over leren en werken en er zijn vacatures, opleidingsinstituten en werkgevers aanwezig op de banenmarkt. Inwoners van Delfzijl, Appingedam en Loppersum die naar de landelijke Banenmarkt willen kunnen zich aanmelden bij Werkplein in Delfzijl, telefoon 0596-788750/639350, elke werkdag tussen 9.00 en 11.00 uur.

Cursus: iedereen doet mee

Bent u langdurig werkloos en wilt u zich zo'n vier uur per week verdienstelijk maken in uw buurt of dorp? Zou u wel iets buitenshuis willen doen maar u weet niet goed wat? Dan ligt hier uw kans! Doe mee aan het project: Maatschappelijk actief van ISD Noordoost. Binnenkort start onder begeleiding van het Noorderpoortcollege een cursus met mensen die gaan onderzoeken wat voor soort activiteiten zij zelf willen doen in hun buurt of dorp, met behoud van uitkering. U wordt wekelijks begeleid en krijgt vooral veel tips, kennis en informatie. U kunt gebruikmaken van de vacatures bij de vrijwilligerscentrale. Maar u mag ook op zoek gaan naar activiteiten waar u zelf, uw buren, buurt of dorp behoefte aan hebben. Als u op een later tijdstip mee wilt doen aan deze cursus, meldt u dan toch aan, want vol=vol! Meer informatie en aanmelden bij ISD Noordoost, mevrouw Van Opzeeland, elke werkdag van 9.00-11.00 uur bereikbaar.

Loket leren en werken 11 september open in Delfzijl

Sinds 11 september 2008 is op Werkplein in Delfzijl het Loket Leren en Werken geopend. Werkgevers, werkzoekenden, werkenden en andere geïnteresseerden uit de regio kunnen bij het loket terecht voor informatie over werken, leren of het combineren hiervan. Het loket is elke werkdag open van negen tot vijf.

Stadswachten gezocht

ISD Noordoost zoekt aankomende Stadswachten. Een opleiding van een half jaar tot Stadswacht in de Gemeente Delfzijl met drie jaar baangarantie en minimumloon. Dat biedt Veiligheidszorg Groningen aan twee mensen met een WWB-uitkering, die minimaal LBO werk en denkniveau hebben. De Stadwacht is oog en oor op straat, verleent hulp en geeft informatie. Binnen de gemeente werken Stadswachten samen met veel andere instellingen. Een hele leuke en afwisselende baan met doorgroeikansen!

Mensen van staal gezocht

ISD Noordoost zoekt samen met Brug naar Werk âaanpakkersâ met een WWB- uitkering die een opleiding tot bijvoorbeeld lasser of constructiebankwerker willen volgen en werkervaring willen opdoen. U combineert werken en leren in 4 dagen per week. De opleiding duurt ongeveer een jaar en geeft daarna hele grote kans op een baan. Het maakt niet uit hoe oud u bent en welke opleiding u al hebt gevolgd.

Meedoen: Meer informatie over alle projectbanen is te verkrijgen bij de heer Bulthuis of mevrouw Zandt bij ISD Noordoost. Zij zijn elke werkdag van 9.00-11.00 uur bereikbaar. Telefoon 0596-639350. Wacht niet te lang, de projecten starten binnenkort.

Gewijzigd op: 24-09-2008