ProRail

Persbericht


01-01-1900

Spoorwerkzaamheden tussen Groningen en Buitenpost

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer VolkerRail het spoor tussen Groningen (stad) en Buitenpost. De werkzaamheden duren van zaterdag 27 september (01.00 uur) tot maandagochtend 29 september (05.00 uur). Het werk is van invloed op de treindienstregeling van Arriva. Op zaterdag 27 en zondag 28 september rijden er geen treinen maar bussen tussen Groningen en Buitenpost.

De aannemer vernieuwt in opdracht van ProRail de dwarsliggers (bielzen), de spoorstaven (rails) en het ballastgrind. Dit gebeurt bij Hoogkerk (gemeente Groningen) tussen de spoorbrug over het Hoendiep en het viaduct over het spoor bij de Johan van Zwedenlaan. Ook een groot deel van het spoor tussen Zuidhorn en Grijpskerk wordt op deze wijze vernieuwd. Een vernieuwde spoorbaan op betonnen dwarsliggers is onderhoudsarmer, stiller voor de omgeving en comfortabeler voor treinreizigers. Bij de spoorvernieuwing maakt de aannemer gebruik van diverse grote machines en lange werktreinen. ProRail heeft omwonenden van het spoor schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de eventuele hinder.

Gevolgen voor het treinverkeer
Om de aannemers veilig te kunnen laten werken, rijden er op 27 en 28 september geen treinen tussen Groningen en Buitenpost. Reizigers worden met bussen vervoerd en kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis www.arriva.nl raadplegen, bellen met 0900-9292Â
(⬠0,70 per minuut) of folders bij de Arrivastores in Groningen of Leeuwarden ophalen. Ook NOS Teletekst pagina 754 geeft actuele informatie.

Overweg De Gast in Zuidhorn
In verband met de werkzaamheden zal overweg De Gast in Zuidhorn op zaterdag 27 september mogelijk gedurende enkele momenten van maximaal een uur afgesloten zijn voor het wegverkeer. Dit vanwege het passeren van werktreinen of een noodzakelijke spoorbezetting door een werktrein.