Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
13 augustus 2008

Adriaan van Dis tussen de schuifdeuren bij Verhaal halen

Adriaan van Dis is één van de vijftig gerenommeerde schrijvers die deelnemen aan het proza- en columnistenfestival Verhaal halen in Den Haag. Het festival vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 september 2008. Het festival is gebaseerd op het succesvolle tweejaarlijkse poëziefestival Dichter aan huis dat al sinds 1991 in Den Haag wordt georganiseerd.

Vijftig bekende schrijvers en columnisten dragen vier keer per dag voor uit eigen werk in vijftig woningen en ateliers in en om Scheveningen. Door de intimiteit van de locaties maken de festivalbezoekers daadwerkelijk kennis met de schrijvers en is er alle gelegenheid tot discussie. Bij geen enkel ander literair festival kunnen de bezoekers op zo'n directe wijze kennis maken met hun favoriete auteurs. De festivalbezoeker komt als het ware op visite bij de schrijver.

Verhaal halen heeft twee keer eerder met succes plaatsgevonden in Amsterdam. Verhaal halen 2008 is de eerste editie van het festival dat plaatsvindt in Den Haag. De locaties liggen voornamelijk in en om Scheveningen en zijn even divers als de schrijvers zijn. Van Rot tot A.F.Th, van visserswoning tot stadspaleis. Ook de vuurtoren en een voormalige visserskotter zijn in de festivalroute als locatie opgenomen.

Het poëziefestival Dichter aan huis werd door de adviescommissie van de gemeente Den Haag omschreven als het pareltje onder het Haagse festival aanbod. Verhaal halen is gebaseerd op dezelfde unieke formule als Dichter aan huis. Niet het theater als festivalpodium maar 50 kleinschalige locaties waardoor het persoonlijk debat tussen de schrijver en de festivalbezoeker mogelijk wordt gemaakt.

Ter gelegenheid van Verhaal halen zal er een bundel verschijnen met bijdragen van alle deelnemende auteurs. Iedere festivalbezoeker ontvangt het boekje.

Het aantal plaatsen is beperkt. Tijdig bestellen is daarom raadzaam.

Deelnemende schrijvers zijn Kader Abdolah, Yasmine Allas, René Appel, Gerbrand Bakker, Kees van Beijnum, Mohammed Benzakour, Wanda Bommer, Bart Chabot, Khalid Boudou, Sjaak Bral, Aaf Brandt Corstius, Adriaan van Dis, Stephan Enter, Elsbeth Etty, Kester Freriks, Esther Gerritsen, Kees 't Hart, A.F.Th. van der Heijden, Anne Hermans, Moses Isegawa, Roel Janssen, Mensje van Keulen, Iris Koppe, Jan Kuitenbrouwer, Tomas Lieske, Vonne van der Meer, Marcel Möring, Siska Mulder, Willem Jan Otten, Herman Pleij, Frans Pointl, Wanda Reisel, Joyce Roodnat, Thomas Rosenboom, Tomas Ross, Jan Rot, Helga Ruebsamen, Rob Schouten, Annemiek Schrijver, Ramon Stoppelenburg, P.F. Thomése, Anne Vegter, Annelies Verbeke, Lulu Wang, Christiaan Weijts, Robbert Welagen, L.H. Wiener, Koos van Zomeren en Joost Zwagerman.