Ingezonden persbericht

Amsterdam, 25 september 2008

KUNSTBENDETALENT AAN DE BAK BIJ ARTEZ MASTERCLASS

Dat de prijswinnaars van Kunstbende 2008 talent hebben, bewezen zij al tijdens de landelijke finale in juli. Daar werden in negen verschillende categorieën de eerste, tweede en derde prijs vergeven aan de finalisten. Zaterdag 27 september gaan deze winnaars verder aan de slag met hun talenten, samen met professionals uit verschillende vakgebieden. Dit gebeurt tijdens een Masterclass die verzorgd wordt door ArtEZ hogeschool voor de kunsten.

In het ArtEZ-gebouw in Arnhem gaat het zaterdag allemaal gebeuren. De prijswinnaars worden daar gezamenlijk ontvangen en gaan vervolgens in de verschillende categorieën Dans, Muziek, Fashion, DJ, Film, Expo, Taal en Theater aan het werk met diverse professionals. Van hen zullen zij de fijne kneepjes van het kunstenaarsvak leren. Aan het einde van de dag komen de winnaars weer bij elkaar en presenteren zij het eindresultaat aan elkaar. Op die manier inspireren de vakgebieden elkaar ook weer en ontstaan interessante samensmeltingen!

De Masterclasses zijn een stimuleringsprijs van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. ArtEZ is hoofdsponsor van Kunstbende. De prijswinnaars worden gestimuleerd in hun talentontwikkeling en proeven tijdens deze dag de sfeer van een kunsthogeschool. Het zal niet vreemd in de oren klinken dat een aantal ArtEZ studenten een Kunstbende verleden heeft...
Talentontwikkeling is naast de wedstrijd de komende jaren een belangrijk speerpunt voor Kunstbende.

Houd ze in de gaten, deze jonge talenten!